Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Nincs megegyezés a temetkezési díjakban

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén nem jutott dűlőre a temetkezési díjak meghatározásában.

Többletbevételek beépítése

A Jószív Temetkezési Kft. tájékoztatójával kezdődött a kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülése. A cég képviseletében Hornyák Sándor beszélt az év első hat hónapjának gazdálkodásáról. Ebből a városatyák megtudhatták, hogy a temetkezési vállalat ez idő alatt több mint egymilliós veszteséget termelt. Az összeg a téli hónapok megemelkedett költségei miatt csak nőni fog. A tájékoztató meghallgatása után döntöttek volna a jövő évi temetkezési díjakról, de ez a napirendi pont végül elmaradt.

A testület tárgyalta az idei költségvetés módosítását, melynek legfontosabb elemei a működési hiány megszüntetése és a fejlesztési hiány törlése voltak. Ezt végül különböző többletbevételek beépítésével sikerült elérni, így a város költségvetését valamivel több mint hárommilliárd forintos bevétellel és ugyanennyi kiadással megszavazta a testület.

A sportegyesületnek plusz félmillió?

A képviselők azonban egy tételt hosszan vitattak. Ez pedig a sportegyesületnek juttatandó plusz félmilliós támogatás volt, melyet előzetes testületi döntés hiányában kivettek a költségvetésből. Az intézkedés élénk vitát váltott ki a városatyák körében, akik végül úgy döntöttek, hogy a sportegyesület működését egy későbbi ülésen újratárgyalják.

Közterület-használat, parkolás

A jövő évtől emelkedik a közterület-használat, valamint a városi parkolás díja. Ez utóbbi esetén az eddigi óránkénti száznegyven forintról százhatvanra emelték a személygépkocsik parkolási díját. Az éves bérlet változatlanul huszonötezer forint marad jövőre is.
Emelkedik az önkormányzati bérlakások négyzetméterenkénti bérleti díja is. Ez például az összkomfortos lakások esetén kétszázharmincöt forintról háromszázra, a szükséglakások esetében harmincról harmincöt forintra való emelést jelent.
A helyi adókról szóló napirendben elfogadták két terület telekadó-kedvezményének megszüntetését.

Öt százalékkal nő a piaci helyek díja

Kapuvár lakossága jövőre többet fizet a szennyvízért is. A Pannon-Víz közgyűlése a szennyvízszolgáltatás díját tizenkilenc forinttal emelte meg a lakossági fogyasztók esetében. Közel ennyivel többet fizetnek az önkormányzati intézmények is.
A piaci helypénz díját összességében öt százalékkal emelte a testület.
A város tulajdonában lévő balatonakali tábor bérleti szerződését meghosszabbította a testület. Az első két évben elvégzett fejlesztések fényében még három évre biztosítja a jelenlegi bérlő további működését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kosárfonás már csak nosztalgia

A kosárfonás régen tipikus téli elfoglaltság volt, mellyel a közelgő mezőgazdasági munkákra… Tovább olvasom