Kisalföld logö

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 13°C | 24°C Még több cikk.

Nincs fogászati ügyelet Kapuváron és környékén

A kapuvári képviselő-testület legutóbbi ülésén Gál Imre képviselő hozzászólásában nehezményezte, hogy sem Kapuváron, sem a környéken nem találtak hétvégi és esti fogászati ügyeletet. Mint mondta: elképzelhetetlen, hogy egy több mint tízezres városban és a kistérségben sem lehet sürgősen fogorvosi ellátást kérni az említett időszakban.

Dr. Ballagi Farkas, a helyi kórház igazgató főorvosa tájékoztatójában elmondta: a felmerült probléma országos jellegű, OEP által finanszírozott fogorvosi ügyeletet csak harmincötezer lakos feletti településeken lehet szervezni. Ballagi főorvos szerint azonban a háziorvosi ügyelethez hasonlóan kistérségi összefogással és finanszírozással megoldható lenne az ügyelet, hiszen a környéken több fogorvos is praktizál, akik körében megszervezhető lenne a hét végén a betegek ellátása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még sincs szükség kisközségi lottózókra?

A Kisalföld május 4-i számában a Szerencsejáték Zrt. marketingigazgatója, Somorai László arról nyilatkozott, hogy a kistelepüléseken nehéz vállalkozót találni a lottózók üzemeltetésére. Mint fogalmazott, a Szerencsejáték Zrt.-nek az ötvenezer forint is bevétel, így a falvakról nem akarnak lemondani a jövőben sem. Véleményét nem osztják a Rábaközben azok a vállalkozók, akik hajlandók lettek volna a társaság feltételeinek megfelelni. Tovább olvasom