Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

˝Nézzék meg, milyen munkát végeznek itt˝

A házuk előtt kivájt hatalmas árkok miatt panaszkodnak a csornai Zrínyi utca lakói. A területen a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítását végezteti el a város.

Csorna északnyugati részén elkezdődött a csapadékelvezető árkok rendbetétele. Az önkormányzat pályázati pénzt nyert a kivitelezésre, 93,4 millió forintot. A már látható eredmény nem tetszik mindenkinek. A Zrínyi utcaiaknak legalábbis biztosan nem.

Ami tény, hogy jelenleg hadiállapotok uralkodnak a Zrínyi utcában. A kivitelezők hatalmas árkokat ásnak, amit az ott élők értetlenkedve szemlélnek. Azt mondják, balesetveszélyes és amellett házaik értékét is csökkenti ez a megoldás. Ésszerűtlennek tartják, feleslegesnek és nem értik, miért volt szükség négy ház előtt nyitott árokra, amikor az utca további részén zárt rendszerben oldják meg a vízelvezetést.

A Zrínyi utcában négy ház elé terveztek mély árkot, ami az ott élőknek nem tetszik.
A Zrínyi utcában négy ház elé terveztek mély árkot, ami az ott élőknek nem tetszik.

– A házak előtti növények is áldozatául esnek a csatornázásnak, de ez a legkisebb gondunk – fakadt ki a Kisalföldnek Kópházi Sándor. – Nézzék meg, milyen munkát végeznek itt. Több mint másfél méteres az árok, betonlapokkal kirakva. Ha ebbe beleesik valaki, ott fullad meg, mert kijönni nem tud.

Dukai István háza előtt is feltúrták már a területet. Úgy véli, a tervekkel van a gond.

– Magam is mérnök vagyok, de ilyen munkát nem mernék kiadni a kezemből – jegyezte meg. – Nem értem, hogy egy utcában miért kell kétféle megoldást alkalmazni. Négy ház előtt elképesztően mély árkot alakítanak ki, holott a másik szakaszon elfogadható volt a fedett rendszer. Miért nem törekedtek az egységességre, nem tudom. Vagy esetleg miért nem kérték ki szakember véleményét, mielőtt a munkagépeket ráengedték a területre? A mély árokban, a betonlapok fölött például ki nyírja majd le a füvet? Talán az önkormányzat majd kiküldi az embereit.

A Zrínyi utcaiak elmondták véleményüket az önkormányzat illetékeseinek is. Nem kaptak megnyugtató választ, csak azt az ígéretet, hogy megvizsgálják az ügyet.

(A témára a fejlemények kapcsán visszatérünk.)

Olvasóink írták

  • 3. GabeszI 2013. április 17. 20:35
    „Amint már többször megjegyezem, a város vezetése tényleg tragikus. Sajnos ez nem új hír, én csak rossz vezetésre emlékszem. Még a vörös időkben sem ment itt jól. Arra a kontármunkára, amit ott csinálnak nincs mentség. Barbárok!”
  • 2. csornafc 2013. április 17. 09:11
    „A kedves lakók miért nem mennek a Polgármesterhez panaszkodni_???????? T.GY megint hallgat, nem mond semmit, csak van! Mintha nem is ö lenne a város vezetője! Talán tényleg megérett a váltás...”
  • 1. kroly 2013. április 16. 19:14
    „Sajnos megint kontár dolgozik Csornán.Nincs ki szakmailag ellenőrizze ,vagy talán nem is akarja?Kicsi városunk vezetöi nem nagyon foglalkoznak miként alakulnak a munkálatok.Mindha gazdátlan volna városunk ,itt mindenki buherálhat mindent hisz megteheti bünhödés nélkül,és persze jó pénzért.Az aszfaltos utakat felszabdosták a Táncsics utcába is .Gondolom jó pénzért valaki már sasol hogy megjavithatja.Igy tünik el a pályázaton megnyert pénz nem körültekintö kivítelező szakmaiságát megkérdöjelezhető bütykölésével.Kivánom hogy mihamarább szakmai tudással rendelkezö emberke felfigyeljen a pézpazarlásra,és ne fizesse ki addig mig mindent helyre nem hoznak.Szebb élhetöbb városunkért figyeljünk kicsit jobban oda mit müvelnek vele.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra látogatható a kiállítóhely

Csornáé lett a helyi muzeális kiállítóhely. Az intézményben arra törekednek, hogy a látogatószámot… Tovább olvasom