Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Névjegykártya a szemétkupacban

Az elmúlt heti illegális szemétlerakás után újabb helyszínen találtak hulladékot a szárföldi határban.

Az elmúlt heti illegális szemétlerakás után újabb helyszínen találtak hulladékot a szárföldi határban. Az illegális lerakóban névkártyacsomagot és jegyzőkönyvet is találtak a rendőrök. ken Farádon az evangélikus templomban ismétlődik a program. Az istentiszteletek este hat órakor kezdődnek.

Szombat reggelre betörés és tűz Páliban. Hol vannak a polgárőrök? tukat, nem szabad ilyen hangnemben számon kérni tőlük munkájukat, mert nem tudhatja az SMS írója sem, hogy hány bűncselekményt előznek meg jelenlétükkel. Mielőtt a kedves olvasó SMS-t ír és a polgárőrök rovására írja a történteket, elgondolkodhatna rajta, hogy ő mit tett vagy tesz a község közbiztonságáért – reagált a felvetésre Póczik András, Páli polgárőr polgármestere . SZÁRFÖLD: „Népszerű" lett a kapuvári lomisok körében. Az elmúlt heti illegális szemétlerakó felfedezése után (Kisalföld, 2007. január 19.) újabb hulladékhalmot találtak Szárföld határában. A település polgármestere, Horváth Ferenc elmondta: a 85-ös főúton közlekedve vette észre a szeméthalmot a település Csorna felé eső szélén. Kérésére az egyik helybéli képviselő autózott be a mellékútra és ott több köbméternyi híradás-technikai hulladékot, valamint autógumikat talált. – A később kiérkező kapuvári rendőrök a vélhető elkövető névjegykártyáját is megtalálták a szemét közt, de még a lomizás jegyzőkönyve is a halomban volt – mondta Horváth Ferenc. Bencsics Zsolt alezredes,a Kapuvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta: kollégái az úgynevezett Gecsei- dűlőnél találták a szeméthalmot, amit átkutatva fedezték fel a vélhető tettes adatait tartalmazó papírokat.

– A rendőrség feljelentést tesz a kapuvári önkormányzatnál mint szabálysértési hatóságnál,miv el mind az előző heti,mind a mostani vélt elkövető kapuvári illetőségű – jelentette ki az alezredes. Mint mondta: továbbra is kiemelt feladatként kezelik az illegális lerakók felkutatását, sűrítik a járőrözést a bányák,er dőrészletek és mellékutak környékén. Bencsics Zsolt kijelentette: az uniós normák szerinti hulladékkezelés fontos feladat, a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett,amiér t akár három évig terjedő szabadságvesztés is kiróható. Az osztályvezető hozzátette: külön is vizsgálják a lerakott illegális szemét veszélyességét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megfiatalodott gépjárműpark

A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon az elmúlt évben a műszaki fejlesztések terén jelentős… Tovább olvasom