Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Néptáncosok: svájci és német vendégszereplés

Idén Svájcban és Németországban vendégszerepelnek a kapuvári néptáncosok. A néptánciskola kiviszi a városba a táncházakat, ahol a Fölszállott a páva című műsor fellépőit is viszontláthatják a rábaköziek.

Zürichi és németországi vendégszereplések színesítik a Kapuvár néptáncegyüttes napjait. Az együttes vezetője, Csitei Gábor a Kisalföldnek elmondta: a svájci látogatást egy szanyi származású hölgynek köszönhetik, akivel a kapolcsi művészeti fesztiválon találkoztak.

– A zürichi magyar egyesület tagjaként hívott meg bennünket a hölgy a kinti magyar bál vendégének – részletezte Csitei Gábor.

A tánckar külföldi vendégszereplései ezzel még nem értek véget. Nyáron Németországba készül az együttes, egy tizennégy ország részvételével megrendezett nemzetközi néptáncfesztiválra.

A felnőttcsoport próbája – Németországba készülnek a nyáron.
A felnőttcsoport próbája – Németországba készülnek a nyáron.

– Áprilisban a várhatóan addigra megnyíló Rábaközi Művelődési Központba szervezünk az országos szövetséggel egy minősítő versenyt – mondta a tánckar vezetője. A felnőttcsoport két párosa kapuvári táncokkal készül az idei szólótáncversenyre. – A táncoktatásra dunaszerdahelyi oktatókat is hívunk, akik a pozsonyi Ifjú Szívek csoportban is táncolnak – mondta Csitei Gábor.

A Kapuvár néptánc-együttes mellett a helyi tánciskolát is vezető pedagógus elmondta: a 364 tanulót számláló intézményben az oktatás mellett nagy hangsúlyt fektetnek az egyéb programokra is. Az iskola népszerű táncházait ebben az évben a város egyik, jobbára fiatalok által látogatott szórakozóhelyére tervezik, itt a résztvevők találkozhatnak a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsor táncosaival is. Az iskola idén is megrendezi hagyományos egyhetes tánctáborát. Részt vesznek a Szent Iván-éji programban és több regionális fesztiválon is.

– A nyári edzőtáborok mellett egy-egy gyermekcsoportot határon túli kirándulásra is elvinnénk – ismertette terveit Csitei Gábor.

Olvasóink írták

  • 1. Reális 2013. február 18. 18:36
    „Tisztelt TA!A húsgyári fejleményekről szeretnénk olvasni!A néptánc másodlagos!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bősárkányban rekedtek az acsalagiak a hó miatt

Az acsalagiaknak két órát kellett gyalogolniuk péntek éjjel, hogy Bősárkányból hazaérjenek. Tovább olvasom