Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

Népszerű a kapuvári osztály

A múlt évi statisztikákhoz képest idén több gyermek születik a kapuvári kórházban.

Több gyerek jött világra

Lapunkban már foglalkoztunk a kapuvári kórház szülészeti osztályával. Az akkori születési adatokhoz képest örvendetes változások mutatkoznak Kapuváron. Ahogy dr. Ferenc Csaba, az osztály főorvosa elmondta: a tavalyi év első három hónapjának adataihoz képest lényegesen megnőtt a születésszám. Tavaly valamivel több mint negyven, idén már közel hatvan gyermek született napjainkig, de a következő két hétre is húsz kismama van szülésre előjegyezve.

A szomszéd megyéből is jönnek

Az emelkedő születésszámnak több okát is látja a főorvos. „Az elmúlt időszakban komfortosabbá tettük az osztályt" – mondta dr. Ferenc Csaba. Különböző adományokból megszépítették a kórtermeket, modernizálták azok berendezéseit. Nagy gondot fordítottak a higiénés helyiségek felszereléseinek bővítésére, a várótér szépítésére.

A főorvos úgy véli, nem csak ezek az intézkedések segítették elő az eredmények növekedését. A kisvárosi kórház jobban odafigyel minden egyes betegére, „családiasabb", személyesebb a kapcsolat. „Így nem meglepő módon Győrből és a szomszédos Vas megyéből is jöttek hozzánk szülő nők" – hangsúlyozta a főorvos. Úgy véli, osztályának a legjobb reklám az innen kikerülők véleménye. Az egyéb okok mellett nem elhanyagolható az itt dolgozók jó munkájának híre sem, az osztályon jelenleg tizennyolcan dolgoznak, ahogy dr. Ferenc Csaba mondta, évek óta nincs elvándorlás.

Krónikus orvoshiány

A szülészet egyetlen hibájaként az orvoshiányt hozta fel az osztály vezetője. Jelenleg ketten látják el a szakfeladatokat a szülészeten, de még legalább két orvosra lenne szükség. Ahogy Ferenc doktor fogalmazott, már három éve nem volt szabadságon, néha – mint például húsvétkor is – egy hétre is beköltözik a kórházba. Ahhoz, hogy új orvos érkezzen hozzájuk, véleménye szerint az egész utánpótlási rendszert meg kellene változtatni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiállnak a Margit Kórházért

A csornai Margit Kórház önkormányzati biztosa az adósság növekedésének megállítása és a működőképesség megőrzése érdekében szigorú költségcsökkentő intézkedésekre kényszerült. A legfájdalmasabb a 24 dolgozó elbocsátása. Tovább olvasom