Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 18°C | 28°C Még több cikk.

Nemzetközi kézművestábor

Holland, német és magyar gyerekek együtt barkácsoltak Csornán, a Széchenyi István Általános Iskolában.
A csornai Széchenyi István Általános Iskola adott otthont az Európai Kapcsolatok Egyesülete által szervezett kézművestábornak, melynek megvalósításában dr. Nagy Miklós Acsalagról elszármazott, ma Németországban élő festőművész is közreműködött.

A holland és német testvérvárosokból érkezett tizennyolc diák egy hétig alkotott együtt a csornai tanulókkal és a művészeti iskola növendékeivel. A gyerekek festettek, tűzzománcoztak, nemezeltek, makraméztak, gyöngyöt fűztek, és Ángyán Csilla fazekas segítségével az agyagozást is kipróbálhatták. Mint kiderült, a németeknek leginkább ez utóbbi foglalkozás tetszett, míg a hollandok körében a tűzzománc volt népszerű. Szűr Lászlóné, a tábor vezetője elmondta, a délutánokat szabadban töltött sportprogramok és környékbeli kirándulások színesítették: jártak a bősárkányi tónál, elbicikliztek a földszigeti vadászházhoz, de Fertőd és Sopron megismerésére is jutott idő.

A külföldi gyerekeket a táborban részt vevő csornai diákok családjai fogadták, akik még emlékezetesebbé tették számukra a Magyarországon eltöltött napokat. A programokat a gyerekek munkáiból összeállított kiállítás és bográcsparti zárta.

Szűr Lászlóné kiemelte, a Széchenyi nemcsak a helyet biztosította számukra, hanem a szakmai hátteret és az eszközöket is. A kézműves-foglalkozások zömét az iskola tanárai vezették, Pszné Domján Éva segítségével pedig minden résztvevő megkapta az itt készített fényképeket.

A kézművestábornak jövő nyáron lesz folytatása a német testvérváros rendezésében, és ha a szervezők tervei megvalósulnak, a holland, német és magyar diákok ott már francia és spanyol gyerekekkel is barkácsolhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százezer forintba kerülne az átírás

Kapuváron, a megszűnt Töváll helyén mintegy húsz vállalkozás működik egy postai címen, mivel a cégek nem változtatták meg telephelyük címét sem korábban a telephely-felosztásnál, sem később az utcanév-módosításnál. Az ok: cégenként akár százezer forintba is kerülhet az átírás. Tovább olvasom