Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Nemzeti baloldali vagyok...

A köztársasági elnöki szimpátiaszavazás lapját Kapuváron írta alá Szűrös Mátyás volt köztársasági elnök.
A köztársasági elnöki szimpátiaszavazás lapját Kapuváron írta alá Szűrös Mátyás volt köztársasági elnök, aki nemzeti baloldalinak vallja magát. Jelenleg független közéleti személyiségként politizál.

A köztársasági elnöki Fidesz-szimpátiaszavazás minapi kapuvári akcióján megjelent Szűrös Mátyás, a harmadik köztársaság első elnöke. A Kisalföldnek kijelentette: a köztársasági elnök jelölése napjainkig sem rendezett, amit a mostani politikai helyzet is alátámaszt. „Jómagam mindig is a közvetlen elnökválasztás híve voltam" – mondta a volt köztársasági elnök. Ezért is tartja jó kezdeményezésnek a szimpátiaszavazást.

A Magyar Köztársasági exelnöke Kapuváron szignózott.
Azt azonban hangsúlyozta, nem lát reális esélyt arra nézve, hogy a jelenlegi helyzetben a nép által választott elnök kerüljön a köztársaság élére. Szűrös Mátyás kijelentette, most még a parlament fogja megválasztani az elnököt, de vélhetően a választások után megváltoztatják a jelenlegi gyakorlatot. Két lehetséges befutót jelölt meg az indulók közül, Szili Katalint és Sólyom Lászlót tartja esélyesnek.
Az elnök elmondta, bár néhány éve megválasztották a Történelmi Szociáldemokrata Párt elnökének, de napjainkra a párt belső vitái miatt lemondott e tisztségéről, jelenleg független közéleti személyiségként politizál.

A szimpátiaszavazás mellé azon oknál fogva állt, mert ahogy mondta, mindig is nemzeti baloldalinak vallotta magát. Szűrös Mátyás szerint azonban az államfő választásánál valamilyen szinten – ha csak informálisan is, de – figyelembe veszik a szimpátiaszavazás eredményeit. Úgy véli, az ország olyan rossz helyzetben van, ahonnan csak a nemzeti érzelmű pártok hatalomra kerülése folytán lábalhat ki.
Szűrös hozzátette: a szavazólap aláírására már többször felkérték a fővárosban is, de ezt a gesztust Kapuváron tette meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iskola helyett gondozóház

Idős emberek részére átmeneti gondozóházat alakítanak ki a tanév végén megszűnő, magyarkeresztúri iskola nemrég felújított épületében. A költségek meghaladják a negyvenhárom millió forintot. Tovább olvasom