Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Németh Marica nem lett igazgató

Nem választott főigazgatót összevont oktatási intézményei élére a csornai képviselő-testület. Az egyedüli jelölt, Németh Marica nem kapta meg a szükséges többséget.


Németh Marica nem lett a csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda főigazgatója. A város képviselő-testületének tegnapi, zárt ülésén nem kapott többséget. Hatan támogatták, ugyanennyien pedig tartózkodtak a szavazásnál. Kemenesi Ágoston megbízott igazgató viszi tovább az ügyeket. Az intézmény élére új pályázat kiírásával keresik a megfelelő vezetőt. Németh Marica a történteket nem kívánta kommentálni a Kisalföld érdeklődésére.

Augusztus elsejétől viszont lesz kinevezett igazgatója a Csukás-szakközépiskolának. Perlaki Sándor eddigi megbízott volt az egyedüli pályázó és egyhangú szavazással meg is kapta a bizalmat, öt évre szól mandátuma.

Perlaki Sándor lesz a Csukás-iskola kinevezett igazgatója. Öt évre kapott bizalmat.
Perlaki Sándor lesz a Csukás-iskola kinevezett igazgatója. Öt évre kapott bizalmat.


A testületi ülés napirendjén szerepelt a Csornahő kft. fűtőművének átalakítását célzó pályázat benyújtása is. Úgy határozott a plénum, hogy egyelőre nem vetik el a 44 millió forintos önrészt igénylő lehetőséget. Ám a végső döntéshez pontosabb költségszámításokra van szükség. Arról azonban határoztak, hogy a hármas számú háziorvosi körzet orvosi teendőinek ellátására dr. Antal Miklóssal köt szerződést a város. A szakember a távozó dr. Számtartó Zoltán praxisát veszi át.

A politikai konszenzus megteremtésére is terjesztett elő javaslatot tegnap a polgármester. Turi György azt kérte ebben, hogy a Fidesz, a KDNP és a Korona egyesület között egyeztető tárgyalások kezdődjenek. Szándéka szerint ezeken felülvizsgálták volna a tavaly októberben megkötött megállapodásukat, illetve a közelmúltban meghozott, vitatott döntéseket.

A Fidesz és a KDNP közös válaszlevélben úgy fogalmazott, politikai javaslatokat ne szerepeltessenek az üléseken. A polgármester ötletét nem is szavazta meg a testület.

Az ülés további döntéseire visszatérünk.

Olvasóink írták

 • 6. Jerry 2011. augusztus 03. 14:53
  „A Fidesz és a KDNP által a polgármsternek írt közös válaszlevélben úgy fogalmazott, politikai javaslatokat ne szerepeltessenek az üléseken,mert azt csak nekik szabad.A szöveg így pontos. Nem is szavazták meg.Bezzeg,ha fidesz hű javsolta volta,megszavazzák,Mert nekik nem az a fontos mit mond,hanem hogy ki mondja.Ne hogy már politikai konszenzus megteremtésére halvány lehetőség is lehessen Csornán.”
 • 5. merzsebet 2011. július 28. 18:37
  „1120 ....fuss neki újra”
 • 4. 1120 2011. július 27. 23:54
  „"Arról azonban határoztak, hogy a hármas számú háziorvosi körzet orvosi teendőinek ellátására dr. Antal Miklóssal köt szerződést a város. A szakember a távozó dr. Számtartó Zoltán praxisát veszi át."

  <<moderálva>>”
 • 3. bübü 2011. július 27. 21:15
  „árnyék! Írd be a cikk keresőbe a nevét,aztán megtudod! Szép kis archívum van róla a Kisalföldben.”
 • 2. xenophanos 2011. július 27. 17:04
  „Hol van a :-) jel a cím végéről?”
 • 1. árnyék 2011. július 27. 16:50
  „Ki az a Németh Marica?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már unod a celebsztárokat? Veréb fesztivál! Hétvégén indul a buli!

Idén hatodik alkalommal rendezik meg megyénk egyik legismertebb vidéki fesztiválját Csornán. Július 29-én és 30-án ismert punk és rock zenekarok lépnek színpadra. Tovább olvasom