Kisalföld logö

2017. 03. 25. szombat - Irén, Irisz 7°C | 13°C Még több cikk.

˝Nem volt annyi pénz˝

A markotabödögei óvoda helyzetéről kedden számoltunkbe, az ügy folytatódott: megszólalt a polgármester.

Szabóné Szűcs Ildikó polgármester elmondta: nehéz feladat a működtetése. A normatíván felül komoly összegeket kell a fenntartáshoz befizetni. Másnap a község októberben nyugdíjba vonult vezetője reagált úgy, hogy a költségvetésbe betervezett kifizetésekről van szó, tehát nem váratlan adósságként jelentkeztek a milliók.

Szabóné Szűcs Ildikó szerint az őszi váltáskor a településnek volt is pénze erre a célra. Horváth Sándor jelenlegi polgármester ehhez a szerkesztőségbe eljuttatott közleményben hozzáteszi: „2010. október 5-én az önkormányzat számláján 2.746.864 forint volt. Ugyanezen a napon Kóny önkormányzatának az óvodánk működtetésével kapcsolatban 2.705.933 forint tartozásunk állt fenn. Szintén ekkor volt esedékes a leköszönő polgármester végkielégítése. Kifizettünk 1.113.865 forintot, ez az összeg tartalmazta a közterheket is.

A havi működési költsége az önkormányzatnak általában 1,6 millió forint. Ebből következik, hogy a tartozást lehetetlen lett volna kifizetni, hiszen ezáltal az önkormányzat működése került volna veszélybe. Ezek tények és részemről az üggyel nem kívánok tovább foglalkozni". A vitát ezennel a Kisalföld is lezártnak tekinti.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egységes, városias településképet szeretnének

A vicai tűzoltószertárat, a templom előtti teret és egy utcát biztosan felújít idén a beledi… Tovább olvasom