Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Nem lesznek további elbocsátások

Csorna - Légből kapott híresztelésnek nevezte Oberfrank Ferenc azt a Csornán terjedő hírt, miszerint további száz dolgozót bocsátanának el a Margit Kórházból.
A csornai képviselő-testület rendkívüli ülésén részt vett a Margit kórház konszolidálását célzó részletes intézkedési terv kidolgozásával megbízott Integra Consulting Zrt. tanácsadója, Oberfrank Ferenc, aki a tanácskozás után adott interjút a Kisalföldnek.

– Az ülésen kritika érte az önök által kidolgozott cselekvési tervet. Jogosnak érzi a kemény szavakat?

– Jelentős részük félreértésen alapul. Ugyanakkor megnyugtató, hogy a képviselő-testület többsége bizalmat szavazott a programnak. Azt megértjük, hogy sok a kétség, a bizalmatlanság, hiszen erre az elmúlt évek okot adtak. Mi két hónapja vagyunk itt és azért is dolgozunk, hogy a végén a kritikát megfogalmazó képviselő is azt mondja, jól tették, hogy hagytak minket tevékenykedni.

– Mi a következő feladat? Például a cselekvési terv foglalkozik a kórházon belüli költözésekkel is.

– A tervek szerint a szakmai elvek alapján a hatékonyabban működtethető egységek új helyre kerülnek. Egyik épületbe az aktív, másikba a krónikus ellátást nyújtó egységek. Ennek megfelelően teszünk javaslatot a szervezeti egységek vezetőinek személyére, ha felvetődik a változtatás szükségessége. Ugyancsak a tervek szerint költözik a járóbeteg-rendelések nagy része. Egyrészt azért, hogy mind szakmailag, mind a betegek szempontjából jobb legyen az elhelyezés, másrészt, hogy kevesebb épületet kelljen fűteni, világítani. Ily módon kisebb munkateherrel a dolgozók munkaidejét is jobban ki lehet használni.

– A testületi ülésen elhangzott és a városban is beszélik, hogy további száz ember elbocsátása várható a kórházból.

– Légből kapott híresztelés. Egyáltalán nem tettünk javaslatot elbocsátásokra. Ezt túlzott aggodalomnak érzem. Korábban volt egy dolgozói értekezlet, amelyen a polgármester úr is részt vett és ott a leghatározottabban kijelentettük, hogy ilyen terv nincs. Az elképzelhető, hogy bizonyos szerződéseket nem hosszabbítunk meg, másokat újratárgyalunk, de a legmesszebbmenőkig figyelembe vesszük az ellátás és a kórház érdekét. Például nem kell megvásárolni semmiféle szolgáltatást több pénzért, ha ugyanazért kevesebbet is lehet áldozni.

– Lapunk SMS-rovatához a következőket írta „egy kétségbeesett, még ott dolgozó": „Valaki mondja meg, miért akarják mindenáron tönkretenni a csornai kórházat! Egyre elkeserítőbb a helyzet. Mi lesz a dolgozókkal, s főleg a sok beteggel? Fogjunk össze, emberek!" Erről mi a véleménye?

– Azt tapasztalom, hogy a kórház dolgozóinak többsége nem kétségbeesett, hanem bizakodó. Keményen dolgozik, a vezető orvosok pedig megértve, hogy vannak bizonyos tőlük független körülmények, intenzíven keresik a megoldásokat. Mi igyekszünk segíteni nekik, javaslatokkal, adatokkal. Egyre inkább azt érzékelem, hogy a dolgozók többsége megértette, rajtuk is múlik, hogy a jövőben milyen lesz a kórház. Azt a leghatározottabban ki lehet jelenteni, hogy csornai kórház van és lesz.

– Ön meglehetősen bizakodónak tűnik. Netán látja már a fényt az alagút végén?

– Konkrétumokat a költözés eredményének kiértékelésekor tudok mondani. De én látom azt a bizonyos fényt és soha sem voltam bizonytalan abban, hogy a Margit kórház megmarad. Azzal is tisztában voltam, hogy az intézményben lényeges változtatásokat kell végrehajtani. Ezek érdeksérelmekkel járnak, de azért van rájuk szükség, hogy jól működő kórház legyen Csornán.

Haszonits József

Olvasóink írták

  • 1. Csornai Polgár 2007. október 30. 20:20
    „Mikor fog végre a Kórház előző vezetésének az elszámoltatása megtörténni ? Vagy nekik, csak a meggazdagodásukhoz kellett a Kórház, amikor meg baj van "lelépnek"?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aki még sohasem hazudott

Hövej - Szinte egész életét szülőfalujában élte le a nyolcvannégy éves höveji Nyikos Gyula. Szavát,… Tovább olvasom