Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Nem lehet elég korán kezdeni

Kapuváron nyolcéves hagyomány, hogy a legkisebbeknek oviolimpiát rendeznek, melynek házigazdája a kezdetektől fogva a Széchenyi István Általános Iskola.
Nyolc évvel ezelőtt a Széchenyi István Általános Iskolában rendezték meg az első oviolimpiát. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is izgatottan gyülekeztek a versenyre a város óvodásai. Az apróságok – az olimpiai megnyitót idéző – bevonulását követően Cserpes András alpolgármester köszöntötte a lurkókat, az óvónőket, az érdeklődő szülőket és nagyszülőket. Az alpolgármester megnyitóbeszédében utalt arra, nagyon hasznos és jó kezdeményezés volt a rendezvény gondolata.

Elmondta, hogy ez az esemény a gyerekekben korán kialakítja a közösséghez tartozás érzését, egészséges versenyszellem alakul ki a picik között. Hangsúlyozta: a sportolást nem lehet elég korán kezdeni, s bízik abban, hogy ezek a gyerekek megmaradnak a sport számára.

Az alpolgármester megnyitója után Pappné Höfler Erika testnevelő tanárnő irányításával a picik érdekes sor- és váltóversenyeken mérték össze tudásukat. A legnagyobb sikert az óvó nénik különböző jelmezbe történő öltöztetése aratta. Idén már második alkalommal adták át a polgármesteri hivatal által alapított vándorserleget, melyet egy évig a lakótelepi óvodások őrizhetnek. A nagyszerű hangulatú délelőtt Cserpes András zárszavával ért véget, melyben köszönetet mondott a felkészítő óvónőknek az áldozatos munkájukért, majd az alpolgármester sportszereket adott át az óvodák vezetőinek, segítve ezzel is az óvodákban folyó sportmunkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tiszta múlthoz szerencse is kellett

Ötvenhat őszén forgalmas volt a hansági határ. A menekülők nagy része itt próbált meg átjutni… Tovább olvasom