Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nem kívánkoznak vissza a helyi politikába

Egy éve több rábaközi településen is új polgármester vezeti a helyi önkormányzatot. Az elköszönt településvezetők gazdálkodással, pihenéssel, külföldi utakkal múlatják az időt.


Szavaik szerint bár éles volt a váltás, napjainkra feldolgozták a történteket. Többségük már nem szeretne visszatérni a helyi politikába.

– Tizenkét évnyi szolgálat után természetesen nem volt könnyű perc számomra az októberi önkormányzati választás eredményhirdetése – emlékezett Pap Lajosné, Mihályi előző polgármestere. Mint mondta, a kezdeti felfokozott érzelmek után napjainkra már higgadtan tudja értékelni 2010 októberét. – Az átállás nem volt egyszerű, hiszen három cikluson át nap mint nap erős volt a pörgés, ami napjainkban már nem jellemző a magánéletemre – mondta Pap Lajosné.

A hivatali munka mellett a családot is el kellett látnia, ez a feladat máig megmaradt. Otthoni napjait idén mozgalmasan éli – árulta el. – Még 1956-ban kaptam egy drezdai levelezőpartnert, akihez végre kijutottam Németországba – mesélte. A hétköznapokban megmaradt a nagy hobbi, a rejtvényfejtés, a könyvek, a virággondozás, az újságolvasás és a legfontosabb, az unokákkal való foglalkozás. – Minden választáson elmondtam, benne van a pakliban, hogy nem én leszek a befutó, és ez így természetes is, ám a település vezetésében elég sok évet dolgoztam ahhoz, hogy mostanában már ne vágyjak közéleti szerepre – jelentette ki.

a
Pap Lajosné: „Mostanában több időt fordíthatok hobbimra, a rejtvényfejtésre."


– Azt már tavaly októberben tudtam, hogy sem nekem, sem az esetleges utódomnak nem lesz könnyű dolga a település jövőjét tekintve – mesélte Sebestyén Katalin, az előző bogyoszlói polgármester. Hangsúlyozta, az elmúlt negyven évből csak négy évig állt települése élén, sokkal fontosabbnak tartja a harminchat évet, amit a Rábaköz kulturális életében töltött el. A tavalyi októberi választás végeredményét az első napokban kudarcnak élte meg, de most már nem foglalkozik a kérdéssel. – Nem nagyon tudtam régen sem tétlenül ülni, ez a nyüzsgés napjainkban is megmaradt, melynek teret a helyi néptánc ügyeinek intézése és a helyi hagyományok ápolása ad – mesélt a mindennapokról.

Nap mint nap újabb programokban gondolkodik, most egy alapítvány ügyeivel foglalkozik, mely a méltán híres bogyoszlói fafaragás hagyományának védelmét tűzte zászlajára. – Két éve szerkesztettem egy kis könyvet szeretett településem történetéről, mostanában pedig megtaláltam a helyi iskola irattárát, talán a későbbiekben megírom az intézmény történetét is – mondta.

– Az októberi választásokon saját elhatározásomból nem indultam a polgármesteri székért, és elégedett vagyok a döntésemmel – mondta el Vág előző vezetője. Pálffi Attila húsz évet töltött a közéletben, ahogy megjegyezte, ez éppen elég is volt. Jelenleg családjával együtt mezőgazdasági vállalkozó, ahogy megjegyezte, ezáltal is pótolja azokat a heteket, melyeket – polgármesteri elfoglaltsága miatt – családja nélkül töltött. Pálffi Attila azonban nem fordított teljesen hátat a közéletnek, a helyi sportban és a horgászoknál aktív szerepet vállal napjainkban is.

Megjegyezte, sok év tapasztalatával a háta mögött ki meri jelenteni, üdvös lenne azt az amerikai módszert bevezetni, hogy egy település élén két ciklusnál többet ne lehessen eltölteni, „hiszen teret kell engedni az újaknak is".

A Kisalföld szerette volna a többi leköszönt polgármestert is megszólítani. Többük mára a nyilvánosság számára elérhetetlen, illetve nem szerettek volna nyilatkozni. Farád előző vezetője, Tompos Béla pedig a közelmúltban hunyt el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyers férfierő Kapuváron!

Ganxsta Zolee és a Kartel feat. Fényes Ösvény zúzda a Shop Stopban pénteken! Tovább olvasom