Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Nem kellett a negyedmillió forintos vérnyomásmérő

Hiába a kitalált történet, nem mindenki ugrik be a trükkös tolvajoknak. Egy kapuvári idős hölgynek nem kellett a közel negyedmilliós vérnyomásmérő. Ami amúgy nem is létezett.
„Trükkösök" jártak – ismét – a Rábaközben, szerda délelőtt a kapuvári lakótelep egyik lakását látogatták meg. Mint lapunk megtudta: magát egészségügyi munkatársnak kiadó nő egy idős néni hiszékenységére próbált rájátszani.

– Ötszáz emberből éppen magát sorsolták ki, melynek nyomán most nagy értékű orvosi műszerhez juthat a néni – hangzott a mese Kapuváron. Az idős asszonyt arról is tájékoztatták, hogy a háziorvosa már meg is előlegezte neki a műszer árának a felét. A másik részletet, 125 ezer forintot a néninek most kellene kifizetnie.

– Gyanús volt az illető, az orvosom nem szokott nekem ilyeneket küldeni – mondta a kapuvári néni a később érdeklődő rendőröknek. A lakásból felhívta egészségügyben dolgozó testvérét, aki az orvost, majd ez utóbbi a rendőröket értesítette.

A műszert ajánlgató eközben elinalt a lakótelepről.

– Az ilyen és ehhez hasonló csalásokat általában utazó bűnözők követik el. Most szerencsére gyanút fogott az

idős asszony, így nem lett baj, de az egészséges gyanakvásra napjainkban igenis szükség van – fogalmazott Varga András főhadnagy, a kapuvári rendőrség munkatársa.

Lapunk úgy tudja, hasonló kísérletek legutóbb Veszkényben és Hövejen is történtek, ott – úgymond – a kertet felmérni mentek a csalók, akik nemegyszer a polgármesterre és a közmunkaprogramra hivatkoznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyobb esély bérlakásra Csornán

Módosította a város képviselő-testülete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló… Tovább olvasom