Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Nem kell minden helyzetből nyertesen kikerülni

A Közelebb egymáshoz! programsorozatban a Szeretem Csornát Városvédő Egyesület, a Városi Művelődési Központ és egy gazdasági társaság közös szervezésében Licskainé Stipkovits Erika szakpszichológus, pszichoterapeuta három alkalommal tartott előadást a családok védelmében.
A minapi harmadik rendezvényen a párkapcsolati fejlődésről, az akadályozó játszmákról, válságokról, majd a válásról és újrakezdésről beszélt a szakember. A párkapcsolati játszmákról kifejtette: „Kritika, megvetés helyett szükségleteink megfogalmazására törekedjünk" – javasolta.

A csornai programsorozat mindhárom előadásán megtelt a Hunyadi-gimnázium aulája.
A csornai programsorozat mindhárom előadásán megtelt a Hunyadi-gimnázium aulája.

A válság-válás témaköréről azt mondta: „A válság természetes velejárója egy párkapcsolatnak, és a krízis még önmagában nem ok a válásra. Nincs tökéletes házasság, ahogyan nincs tökéletes házastárs sem, de naponta tehetünk a jó kapcsolatért, házasságért, és a válságok esélyt is teremtenek a fejlődésre. Nemcsak életünknek vannak ciklusai, hanem a pár- és családi kapcsolatunknak is. Igyekezzünk az adott szakaszban jelentkező problémákat az odaillő módszerekkel orvosolni.

Nagyon fontos, hogy mindkét fél tudjon jó társsá, majd szülővé válni, és az életközepi válságok idején pedig elköteleződni új célok iránt" – hangsúlyozta az előadó, majd hozzátette: „Ha mégis válásra kerül sor, akkor az kulturáltan történjen a gyerekek érdekében. Azaz gyászoljuk el a kapcsolatot, tudva azt, hogy örökre gyerekünk édesapja, édesanyja maradunk, és fogadjuk el, hogy mindketten újrakezdjük életünket, és az új társak hatással lesznek a gyerekeinkre."

Mérei Ferenc gondolatával zárult az előadás: „Nem kell minden helyzetből nyertesen kikerülni! Aki ezt a kényszert el tudja engedni, az belsőleg nagyon szabad lesz. Az élet hosszú, bele kell hogy férjenek veszteségek, összeomlások, újrakezdések is."

Olvasóink írták

  • 2. elsemhiszem 2012. május 07. 22:07
    „Ha jól tudom egyszer már volt Kapuváron, de ha lesz valahol elérhető közelben, akkor ajánlom mindenkinek!”
  • 1. fan06 2012. május 07. 15:33
    „Szuper lehetett!Kapuvárra nem lehetne elhozni ezt az előadássorozatot?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jutalom a sikeres nyomozásért

Pénzjutalmat adott át Hokstok Imre győrsövényházi polgármester Hatos István nyomozónak, a Csornai… Tovább olvasom