Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Nem fogadták el Csorna költségvetési rendeletét

Csornának egyelőre nincs elfogadott költségvetési rendelete 2012-re. A két testületi frakció viszont közös állásponton van: a médiaszerződés miatt alakult így.
A Molnár TV kft.-vel kötött vagy kötendő szerződés miatt bukott el Csorna idei költségvetése. A képviselő-testület mindkét frakciója így vélekedik. Tegnapi ülésük legfontosabb pontja volt a 2012-es büdzsé tárgyalása. Megegyeztek a civil alap összegében, a néptánciskola és a sportegyesület támogatásában, a médiaszolgáltatással kapcsolatban azonban nem.

A költségvetéssel foglalkozó napirend elején Unger Ferenc könyvvizsgáló elmondta: a tervezet törekedik az egyensúlyra, de benne van a működési hitelfelvétel lehetősége. Úgy kell azonban gazdálkodni, hogy erre lehetőleg ne legyen szükség. Turi György polgármester arról beszélt, hogy a Korona Egyesület és a Fidesz–KDNP frakció egyeztetett az ülés előtt. Négy téma maradt, melyben a testületi ülésig nem született kompromisszum. A sportegyesület, a néptánciskola, a civil alap és a médiaszolgáltatás. Utóbbi kivételével valamennyi kérdésben egységesen szavazott a testület tegnap. A Molnár TV kft.-vel kapcsolatban aztán megint vita alakult ki. A szerződéskötés körülményeit is emlegették, illetve ismét előkerült, hogy melyik városban mennyiért szolgáltat a cég.

A polgármester azt javasolta, írjanak ki újabb pályázatot, külön az elektronikus és külön az írott sajtóra, igaz, erről végül nem szavaztak. A Fidesz–KDNP frakció arra biztatta Turi Györgyöt, tárgyaljon ismét a vállalkozóval a díj csökkentéséről. Az önkormányzat az érvényben lévő szerződés szerint évente 11,4 millió forintért vásárolja meg a szolgáltatást.

A költségvetés végszavazásánál kiderült, a városvezetők akarata megint nem találkozott, egy igen és tizenegy tartózkodás mellett nem fogadták el a rendeletet. „Nem rajtunk múlt" – jelentette ki Háncs Károly (Fidesz–KDNP) a Kisalföld kérdésére.

– Egyértelműen a médiaszerződés miatt nincs költségvetése a városnak – jegyezte meg. – Az egyeztetésen számos koronás javaslatot fogadtunk el, tízmilliós tételeket. Azt támogatjuk továbbra is, hogy a Molnár TV kft.-vel tárgyaljon a polgármester és próbálja csökkenteni a díjat. Természetesen örömmel megszavazzuk, ha sikerül mérsékelni az összeget. Szívesen állunk minden megkeresés elé, hajlandóak vagyunk a kompromisszumokra.

Turi György szintén úgy véli, hogy a médián bukott el a szavazás.
– Nem tudtunk megegyezni a médiára fordítandó összegben. További tárgyalásokra lesz szükség – jelentette ki.

Horváth Péter jegyző érdeklődésünkre kifejtette: a tavalyi előirányzatok alapján gazdálkodik tovább a város. Az idő mindenesetre sürget, ha ugyanis március 10-ig nem készül el a költségvetési rendelet, a település elesik az állami normatíváktól, amit más forrásokból, például hitelből kellene biztosítani.

Olvasóink írták

 • 5. szemi70 2012. február 18. 18:34
  „Hát igen.
  Duplán fizetünk.
  Előfizetés + média szerződés!(Igaz az első nem kötelező,de akkor is gáz az egész!)
  Szabadjon megjegyeznem,én nem nézem mert kritikán aluli az egész. A műsor is,meg a testületi ülés is. Tartok tőle,hogy sokan gondolják így a városban(vagy nagyközségben?)!”
 • 4. Goldman 2012. február 16. 10:15
  „Molnár úr feltárhatná a képviselőtestület előtt, hogy mennyi előfizetője van akik foghatják eme testületi ülést.
  A testület pedig gyorsan kiszámolhatná, hogy családonként ez mennyibe kerül a városnak.
  Vélemény szerint nem sokan nézik, mert más csatornák érdekesebb látnivalót kínálnak.
  realitás: szegényeknek nincs pénzük MS Office alkalmazásra, mely feltárná a helyesírási hibákat ha már a szerkesztőnek gyengéje a magyar nyelv és helyesírás.”
 • 3. Goldman 2012. február 16. 10:03
  „Egyáltalán kinek kell ez a média? Akinek kell, fizessen érte, mint előfizető. A többiek akik más szolgáltatónál vannak akkor azok, mivel csornai lakosok, miért nem nézhetik? Kösse be a kábelt ingyen mindenhova és szolgáltassa ezt a csatornát.
  Mert ugye ez is megkülönböztetésnek számíthat...”
 • 2. realitás2010 2012. február 14. 15:39
  „A legnagyobb probléma tényleg média-szerződés. Az újság "színvonala" kritikán aluli, ezért a szintért tényleg nem lehetne ennyit kérni. (tele fogalmazási és szerkesztési hibával, egy diszgráfiás 4. osztályos is jobbat készítene.) A független média-szerep erősen megkérdőjelezhető, elég csak az ügyvezető saját televíziójában történt múlt heti ámokfutására goondolni. Nem beszélve arról, hogy az éppen aktuális elv-társainak és ideiglenes kebel-barátainak szívességi alapon nyújt szereplési lehetőséget (állítólag nem politikai alapon). De mivel Csorna a nyugati szélcsatorna közepén fekszik, így már megszoktuk, hogy bizony a szélirány nála gyakran változik. Bár egy ideje már stabilan egyirányból fúj. Az időjósok szerint így lesz ez még vagy két évig.”
 • 1. Mátyásfeketeserege 2012. február 14. 12:12
  „Hát még anno nem kellett volna 50 millát megszavazni a monár TV nek és ennek a semmit érő piros újságra ami még begyujtósnak sem jó... háncs úr

  Mert se érdemi adás nincs a , sem pedig az újságban érdemi olvasni való( ami a kisalföldben már ne jelent volna meg)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés a jég a korcsolyázóknak

Befagyott tavak adnak csak lehetőséget a téli sportolásra a Rábaközben. Igaz, a korcsolyázók a jégen… Tovább olvasom