Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

Nem figyelünk a tűzvédelemre

A kapuvári tűzoltóság az elmúlt időszakban tűzmegelőzési ellenőrzéseket végzett a helyi társasházakban, felmérték a tűzvédelmi berendezések állapotát, valamint a védelmi szabályzatok előírásait. A felmérések eredményéről tájékoztatták az érintett házak képviselőit is.
Az év elején a kapuvári tűzoltó-parancsnokság tűzmegelőzési osztálya tűzvédelmi ellenőrzéseken vizsgálta a kapuvári társasházak tűzvédelmi helyzetét. A vizsgálatok okaként a személyes tapasztalatokon felül a különféle bejelentések szolgáltak, amik alapján feltételezhető volt, hogy a városban több szabálytalanság is előfordul.

Az ellenőrzés keretében 26 társasház és 18 lakás tűzvédelmi helyzetét vizsgálták és összesen 183 hiányosságot tártak fel. Az ellenőrzést végző osztály főelőadója, Olaj Ferenc tájékoztatta lapunkat.

– Általában elmondható, hogy a kötelezően előírt felülvizsgálatokat – villamos, villámvédelmi berendezés, kémények műszaki állapota – szinte minden esetben elmulasztották elvégeztetni. A lépcsőházakban néhány kivételtől eltekintve ugyan készenlétben tartottak tűzoltó készülékeket, de felülvizsgálatukról már nem gondoskodtak – mondta az őrnagy.
Az ellenőrzés rávilágított egy másik általános problémára, az épületkiürítés menetének gondjaira is.

Az épületben tartózkodó személyeknek ugyanis a lehető legrövidebb időn belül kell elhagyniuk a veszélyeztetett területet tűz esetén. Több házban azonban az volt a tapasztalat, hogy a lépcsőházak, folyosók közlekedőit leszűkítették, biciklikkel, kisebb szekrényekkel, asztalokkal, más bútorokkal korlátozták a menekülési útvonalakat. Emiatt az épületekben tartózkodók a meghatározott biztonságos időn belül nem tudják elhagyni az épületet, így életük, testi épségük kerülhet veszélybe.

Olaj Ferenc szerint a közös képviselők együttműködése a tűzoltóság szakembereivel zökkenőmentes volt. Az ellenőrzéseket követően a szakhatóság levélben tájékoztatja az érintetteket a tapasztaltakról.
A feltárt hiányosságok kiküszöbölésére megfelelő időt biztosít a tűzoltóság, majd ezek felszámolásáról később, újabb felmérés keretében győződnek meg.

– Az ellenőrzések tapasztalatai alapján a tűzmegelőzési osztály a következő években folytatja az elkezdett munkát – nyilatkozta Olaj Ferenc őrnagy.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első lépés az elektronikus közigazgatás felé

Sikeres pályázatnak köszönhetően Csorna gesztorságával további hat település önkormányzatánál… Tovább olvasom