Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Nem felejtik iskolájukat

Ünnepélyes tanévnyitó keretében adták át a csornai Hunyadi gimnáziumot és szakközépiskolát.
Csütörtök délután ünnepélyes tanévnyitó keretében átadták Csornán a Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola, valamint a Szilágyi Erzsébet Középiskolai Kollégium csaknem teljesen felújított épületét. A kivitelezés novemberben fejeződik be, addig egymás mellett dolgozik építő, tanár és diák. A rekonstrukció 321 millió 618 ezer forint állami címzett támogatással valósul meg.

Az iskola kibővült aulájában megtartott ünnepségen Papp József polgármester mondott köszöntőt, melyben egyebek mellett hangsúlyozta: az épület küllemében és komfortjában is illik ahhoz a minőségi munkához, amit a diákoknak végezniük kell. Ezután a Hunyadi-gimnázium 1957-ben végzett IV. B osztályosainak képviseletében Frasztné Barna Márta, dr. Boros István és Huszár István adta át Kovács Istvánné intézményegység-vezetőnek azt az összeget, amit támogatásként egykori iskolájuknak ajánlottak fel. (A kezdeményezésről a Kisalföld 2005. augusztus 29-i számának 6. oldalán beszámoltunk.) Frasztné Barna Márta lapunk érdeklődésére elmondta: 75 ezer forintot gyűjtöttek össze, amit jó szívvel adtak át. Arra kérik az iskola volt tanulóit, hogy kövessék a példájukat és segítsék az intézményt.

Arató Gergely, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára többek között arról beszélt, hogy az a közösség, amely iskolát épít, jövőt épít. Az a város, az az ország, amely töbletterheket vállal azért, hogy új iskola legyen, az a jövőre készül, megalapozza a sikert. Kifejtette: a kormányzat a második fejlesztési terv középpontjába az oktatást állítja. Pájer Imre, a Csornai Nevelési és Oktatási Központ igazgatója az iskola történetéről, Kovács Istvánné intézményegység-vezető a jelenlegi feladatokról szólt. Az általunk megkérdezett pedagógus, szülő és diák egyaránt örül a megszépült környezetnek.
Kovács Istvánné intézményegység-vezető: – Gyönyörű az iskolánk, öröm lesz benne tanítani. Még van elegendő munka, amit meg kell oldanunk, de a májusi állapotokhoz képest óriási a változás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Törleszteni kezdett a Margit Kórház

A Csornahő kft. már a télre készül. A cég dolgozói idén is hozzáláttak a nyári karbantartáshoz. A részletekről Szabó István ügyvezető igazgatót kérdeztük. – Csornán a távhőszolgáltatás folyamatos. Fűtési időszakon kívül két üzemnek technológiai gőzt, lakossági fogyasztóink többségének pedig használati meleg vizet szolgáltatunk – mondta Szabó István. Tovább olvasom