Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Nem felejtettek el vitatkozni a képviselők

Jövőre állami pénzből szeretne a csornai önkormányzat bérlakásokat vásárolni. Siker esetén tizenhat otthonnal bővülne a város lakásállománya a volt laktanya területén.
Bérlakás vásárlására nyújt be pályázatot a csornai önkormányzat. Ezenfelül uniós projekteket előkészítő munkacsoport felállításáról és kijelölt építési terület szabályozási koncepciójáról döntöttek a képviselők csütörtöki ülésükön. Arról is határoztak, hogy csatlakoznak a Rába Szövetséghez.

Politikai hangulatkeltés?

A testületi ülésen napirend előtt Kiss Ottó azt firtatta, hogy vajon az összevont oktatási és nevelési központ létrehozása jó hatással volt-e Csorna oktatásügyére annak ismeretében, hogy a tanév elején 18 diák jelentkezett át az önkormányzati iskolából a katolikus intézménybe. A képviselő szerint az ottani személyi döntéseknek politikai okai voltak. Állítását azzal támasztotta alá, hogy a később távozó tanulók új osztályfőnökéül az oktatási bizottság elnökének feleségét nevezték ki. Papp József visszautasította a kijelentést és azt hangsúlyozta, hogy ismét politikai hangulatkeltés folyik. Kapui Ferenc személyes érintettség okán elmondta: sem ő, sem felesége nem volt részese a döntésnek, sőt, amikor a változás tudomásukra jutott, azonnal jelezték, hogy ez a lépés politikai támadásokra adhat okot.
Napirend szerint az idei költségvetési rendeletüket módosították a képviselők. Ebben ugyanis a piactér eladásából származó 50 millió forintból 20 milliót útépítésre szántak, ám a vételár valószínűleg idén már nem érkezik meg a számlára. Így a beruházás költségeit majd a 2004-es büdzsében kell biztosítani. Változott az állattartás szabályozása is. A módosítás szerint a rendelet betartására a kedvtelésből tartott állatok tulajdonosai nem kapnak tízéves haladékot, a határidő csupán a haszonállattartókra vonatkozik.

Ingatlanspekuláció?

A testület korábban úgy döntött, hogy a laktanya mögötti „Báránytilos"-dűlőben lakóterületet alakítanak ki. Ennek koncepciója a csütörtöki ülésre készült, amit a képviselők elfogadtak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat projekttámogatási kérelemmel fordult az önkormányzathoz. A szervezet azt javasolta, hogy a város csatlakozzék a „Munkával a kirekesztődés ellen" elnevezésű uniós pályázathoz.

Személyeskedéstől sem riadtak vissza

Éles, személyeskedéstől sem mentes vita alakult ki a bérlakásvásárlásról szóló napirendnél. Az előterjesztés szerint egy gazdasági társaság a volt laktanya területén, 2004. augusztus végi határidővel alakítana ki 16 lakást. Ezeket megvételre ajánlja az önkormányzatnak.
Néhány képviselő arra kereste a magyarázatot, hogy a laktanya annak idején miért nem került a város tulajdonába, illetve azt firtatták, hogy a befektető

miért nem teljesítette ígéreteit és teremtett

munkahelyeket a területen.
Maurer János például ingatlanspekulációt emlegetett. Az eredeti témáról ettől kezdve sokáig nem esett szó, végül Papp Imre alpolgármester hozzászólása hűtötte le a kedélyeket. A pályázat benyújtására vonatkozó javaslatot ezután elfogadta a plénum.
Az ülésen még az Európai Uniós Projekteket Előkészítő Munkacsoport felállításáról döntött a testület, illetve arról, hogy rendes tagként csatlakoznak a Rába Szövetséghez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A lendületet tragédia törhette csak meg

A csornai Major Nándornak a munka segített leküzdeni személyes fájdalmát. Azóta építőipari… Tovább olvasom