Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Nem Csorna miatt szűnik meg a Lumniczer

Nem a két város vezetői tehetnek a kialakult helyzetről, hanem a jelenlegi egészségpolitika – reagált a bírálatokra a csornai polgármester.
A hét végén került napvilágra, hogy a közelmúltban valamiféle együttműködés körvonalazódott Csorna és Kapuvár között, ám ez az elképzelés meglehetősen rövid életűnek bizonyult. S állítólag egyesek Csornát hibáztatják emiatt a szomszédvárban.

– Nem Csorna miatt szűnik meg az aktív ellátás a kapuvári kórházban, bárki is próbálja ezt sugallni – jelentette ki Turi György polgármester. – Nem a két város vezetői tehetnek a kialakult helyzetről, hanem a jelenlegi egészségpolitika. Sajnálatos lenne, ha sikerülne szembeállítani egymással a kiskórházakat. Nyolcvan aktív ágyon mi sem tudjuk biztosítani a térség egészségügyi ellátását, így az ágyszámcsökkentést nem sikerként, hanem veszteségként éljük meg.

Turi György elmondta: valóban felvetődött az együttműködés gondolata Kapuvárral, de a megállapodástervezetet a részletek kidolgozása nélkül kapta meg február elsején. Például az sem derült ki belőle, hogy hány aktív ágy legyen Csornán, illetve Kapuváron. Utólag ez komoly vitát váltott volna ki.

– Mindemellett meglepett elődömnek, Papp Józsefnek a Kisalföld szombati számában „Csornai kórház: marad az aktív ellátás" címmel megjelent nyilatkozata, melyben többek között azt mondta, hogy ezek után újra a fenntartó térfelén pattog majd a labda, hiszen a kórházat működtetni kell. Annál is inkább meglepő ez a kijelentés, mivel Papp József három cikluson át Csorna polgármestere volt és ha valaki, akkor ő igazán ismerheti az önkormányzat anyagi helyzetét. Meggyőződésem, hogy a gondot nem a fenntartó, hanem a kórházak alulfinanszírozása okozza – tette hozzá a város jelenlegi vezetője.

Turi György végezetül megjegyezte: mindezek ellenére keresik a megoldást, hogy a csornai Margit kórház a jelenlegi struktúrában működhessen tovább.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A grófi sírok környékét is rendbe tették

Hárommillió forintot költött a közelmúltban a község temetőjére a dénesfai önkormányzat. A ravatalozó felújításához megyei pályázaton nyertek támogatást, a kerítés rendbetételéhez „olcsó ötletek” is kellettek. Takács Lajos, Dénesfa polgármestere a Kisalföldnek elmondta: időszerű, szinte már halaszthatatlan volt például a kerítés átépítése. Tovább olvasom