Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Nem állt meg az intercity

Péntek este a Budapestről érkező intercity vonat nem állt meg Kapuváron, az utazók döbbenetére.
A budapesti Keleti pályaudvarról pénteken fél ötkor induló intercity kapuvári utasai megdöbbenve vették észre, hogy a kisváros vasútállomására érve a vonat megállás nélkül továbbment Sopron felé.

Meghúzták a vészféket

Kapuvári utasoktól kapott információk szerint valaki behúzta a szerelvény vészfékjét, ami Vitnyéd külterületén megállította a vonatot. Némi gondolkodás és pihenő után a vonat végül a fertőendrédi vasútállomáson állt meg, ahol a kapuváriakat átszállították a Sopron felől érkező intercityre, így némi kerülővel, de a közel húsz kapuvári leszálló végül hazaérkezett a rábaközi kisvárosba. A vasút menetrendje szerint ennek az esti intercitynek meg kell állni Kapuváron. Az eset kapcsán megpróbáltuk mind a MÁV, mind a GySEV illetékeseit elérni, de lapzártánkig eredménytelenül.
Nevüket nem vállaló utasok a Kisalföldnek elmondták: bár nincsenek tisztában a vasút technikájával, véleményük szerint a kapuvári állomás szemaforai pirosat mutattak áthaladáskor. Vasúti szakemberek azonban elmondták, az automatizált rendszer tilos jelzés esetén szinte azonnal leállítaná a szerelvényt. A kapuváriak azt is érdekesnek tartották, hogy a két vonat a fertőendrédi állomáson találkozott.

Nem kaptak jegyet

Az intercity kapuvári megállóját a GySEV vezérigazgatója, dr. Józan Tibor még a múlt évben jelentette be egy képviselő-testületi ülésen (Kisalföld, 2005. június 29.). Talán az újdonság varázsa miatt, de az elmúlt hónapokban több megkeresés érkezett lapunkhoz, hogy a Keleti pályaudvar pénztárában nem lehet jegyet váltani Kapuvárig az intercity járataira. Hámori György olvasónk is hasonló panasszal élt. Mint mondotta: ismert volt előtte a menetrend, ennek ellenére sem kapott jegyet Budapesten. Hasonlóak voltak a tapasztalatai nemrég a kapuvári Joób Sándornénak, aki szintén hiába kért jegyet Budapesten a fent említett esti járatra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Üres a Széchenyi-vadászkastély

Rábasebesen, a Rába folyótól néhány méterre a XIX–XX. század fordulóján épített vadászkastélyt a Széchenyi család. A helyiek emlékezete úgy tartja, hogy annak idején a „legnagyobb magyar” távoli rokonai járták a Sebes környéki erdőket, vadat cserkelve. Persze, ezekről az évekről már senkinek nincsenek a faluban személyes élményei. Tovább olvasom