Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Nem a jobb- és a baloldaliak küzdelme volt

Navracsics Tibor mondott ünnepi beszédet a csornai városi megemlékezésen. A politikus úgy véli, 1956 megítélésében teljes konszenzusra lenne szükség.


˝1956-ban az igazi kérdés nem a politika volt, hanem az emberi méltóság. 1956 nem a jobb- és a baloldal küzdelme volt, hanem a becsületes és a becstelen emberek küzdelme˝ – mondta Navracsics Tibor csütörtökön Csornán.  Turi György polgármester köszöntője után  arról beszélt a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője, hogy akkor jön el október 23. igazi ünnepi jelentősége, ha teljes konszenzus lesz 1956 megítélésében.

A rákóczis diákok műsorukban felidézték az 1956-os eseményeket.
A rákóczis diákok műsorukban felidézték az 1956-os eseményeket.

– A becsületes emberek küzdelmében voltak jobb- és baloldaliak, akik talán nem értettek egyet hazánk jövőjének minden kérdésében. De abban igen, hogy a jövő Magyarországának demokratikusnak, függetlennek és szabadnak kell lennie. Olyannak, ahol mindenki becsületesen, szabadon és őszintén élhet – hangoztatta a politikus.
Az ünnepség után a résztvevők az 1956-os emlékműhöz vonultak és elhelyezték koszorúikat, virágaikat.

Olvasóink írták

 • 9. rick 2009. október 28. 21:19
  „pokornié volt az. eléggé bele is rokkant, mikor kiderült.
  lehet, hogy a tied is az volt. nem tudhatod biztosan.”
 • 8. miro132 2009. október 28. 15:34
  „nem ennek a navracsicsnak volt az apja besugo ? lehet hogy tevedek de valami fideszese volt nem ?”
 • 7. barcog 2009. október 27. 22:16
  „A FIDESZ-nek. akkor miért kellett elkezdeni a KÜLÖN KOSZORÚZÁST, ha most azzal érvel, hogy nem jobb és baloldal ütközése történt 56-ban? Én akkor születtem, apám és anyám másként élte meg, mint ahogy most bizonygatja a FIDESZ és még ki tudja milyen párt, a történelmet. Jó lenne tudni a valóságot, akkor összefogva MEGÉRTŐEN tudnánk ünnepelni! Ehez viszont be kellene fejezni a KÖDÖSÍTÉST, NÉPBUTÍTÁST!”
 • 6. Deir_Yassin 2009. október 25. 22:51
  „Gyopáros Alpár kitiltod a Gárdát a csornai megemlékezésről de jövő héten azért jól jön Wittner Mária néni hírneve? Undorító vagy!”
 • 5. Goldman 2009. október 25. 19:35
  „tornacsuka te el vagy varázsolva...ha olvastad a hozzászólásaimat már régen rájöhettél volna, hogy egyik oldalon sem állok.
  talán olvasnod kellene megtanulni és nem másokat kioktatni történelemből...abból meg azt hiszem én vagyok a jobb tőled”
 • 4. tornacipő 2009. október 25. 11:46
  „Goldman - rád férne ki s törilecke és az összes jobbos ficsúrra, esetleg nézzetek utána annak is, ki volt Nagy Imre, melyik párt tagja és mit akart? Talán akkor rájöttök, hogy a ti jobbos nácipárti eszméiteknek semmi köze Nagy Imréhez és 56-hoz sem.”
 • 3. Goldman 2009. október 25. 07:54
  „miss.csor: Csak a a diákok és a pedagógusok nem büszkék az igazgatónőjükre...lehet, hogy ő is az első sorban ült? (1hsz.)”
 • 2. miss.csor 2009. október 24. 22:10
  „Igazán színvonalas ünnepi műsort láthattunk.
  Minden elismerésem a diákoké és a felkészítő pedagógusoké; nagyon ügyesek voltak, amit a műsor végén a hosszú vastaps is igazolt. Remélem a műsorban közreműködők dicséretben részesülnek. Az iskola igazgatónője igazán büszke lehet diákjaira és pedagógusaira.
  Külön köszönet az ünnepi beszédekért, hogy nem "fröcsögött" a politikai hovatartozásról. Így is lehet.!
  Most országosan is példát mutattunk.
  GRATULÁLOK!”
 • 1. Goldman 2009. október 24. 07:09
  „Ennyi? Elvártam volna, hogy a tömött művházban előhozott választásokra buzdítson. Vagy netán rájöttek, hogy ez ünnep?
  De mennyi posztkommunista is ott csodáltatta magát országosan a megemlékezéseken. Undorító képmutató egy bagázs banda az egész azokkal egyetemben akik a rendszerváltozásig a templomot csak messziről látták, s most az első sorokban űlnek vezető beosztásban.
  Undorítóak komolyan....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éjszakai tűz Kapuváron egy társasházban

Éjszaka kigyulladt egy kapuvári társasház emeleti lakása. A kapuvári tűzoltók megfékezték a lángokat, sérülés nem történt. - Újabb fotókkal! Tovább olvasom