Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Negyvenöten dolgozhatnak

Negyvenmillió forint támogatást nyert a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás.

A közmunkaprogram keretében pályázati támogatással hét hónapig huszonhat településen negyvenöt embert foglalkoztat a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás.

Menyhártné Pölöskei Eleonóra, a kistérségi társulás munkaszervezetének vezetője elmondta: a program keretében romák, 45 év felettiek, egy éven túl munkanélküliek, rendszeres szociális segélyben részesülők foglalkoztathatók. A közmunkások a kül- és belterületi önkormányzati tulajdonú csapadékvíz- és belvízelvezető csatornahálózat kialakítását, helyreállítását, karbantartását, illegális szemétlerakók felszámolását, parkosítást, szabad zöldterületek kialakítását, parkfenntartást, parlagfű-mentesítést, temetkezési és kegyeleti helyek és környezetük rendbetételét végzik.

Menyhártné szerint a többcélú társulás harmincnégy tagtelepülése közül huszonhatban foglalkoztatnak közmunkásokat, pontosan negyvenötöt. A legtöbbet, tizenötöt Csornán, a kistelepüléseken pedig egy-egy embert jutott munkalehetőséghez. A munkaprogramba bevontak tizenöt százalékát a végzett tevékenységgel összefüggő képzésben kell részesíteni. Ez esetben tizenkét ember parkgondozói tanfolyamot végez. A munkaidő napi nyolc óra, a közmunkásokat május tizenöttől december közepéig foglalkoztatják. A havi keresetük bruttó 68 ezer forint.

Karika Vince huszonöt évig a Baukom rt.-nél, illetve annak jogelődjénél dolgozott. A cég megszűnése óta azonban csak alkalmanként jut munkához.

– Ötvenkét évesen egyre kevesebb az esély, hogy felvesznek valahová. Csornán másoknak is nehéz elhelyezkedni. Jó, hogy van ez a közmunkaprogram, így legalább dolgozhatunk és nem a 24 ezer forint szociális segélyből kell tengődnünk – mondta Karika Vince, aki a napokban három társával – Karika Ferenccel, Sztojka Attilával és Sztojka Alexszel – Csornán a Széchenyi utcában a padkát tisztította.

Haszonits József

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitűnő szervezésű tűzoltó verseny

Mintegy két tucat település vett részt a Csorna térségi önkéntes, létesítményi és gyermek tűzoltók első fokozatú versenyén. Megnyitóbeszédében Hokstok Imre győrsövényházi polgármester úgy vélte, mindenütt meg kell találni és meg kell becsülni azokat az embereket, akik egy-egy közösség motorjai lehetnek. Tovább olvasom