Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Negyvenmillióból újul meg az óvoda

Több mint negyvenmillió forintból újítják fel – szinte teljesen – a farádi óvodát. Ide szeptembertől vissza is költözhetnek a helyi gyermekek. Az óvodai létszám továbbra is jó alap a helyi iskolának.
– Két pályázat több mint negyvenegymillió forintos keretéből szinte teljesen új óvodát kapnak a helyi gyermekek. Reméljük, a szeptemberi oktatási évkezdettől vissza is költözhetnek ide – tájékoztatta a Kisalföldet Szalai Zoltán farádi polgármester.

A községvezető a részletekről elmondta, egyik pályázat 12 milliós (ebből 2,5 millió az önrész), a másik pedig 29,1 millió forintos. Utóbbi önrész nélküli pályázat, melynek megvalósításával két új munkahely is létrejön faluban.

A polgármester (jobbra) vigyázó szemei mellett épül a farádi óvoda új szárnya.
A polgármester (jobbra) vigyázó szemei mellett épül a farádi óvoda új szárnya.

– Szeptemberben a farádi apróságok egy szinte új óvodaépületbe költözhetnek vissza, hiszen a jelenlegi intézményen szigetelést és hőszigetelést is végeznek a szakemberek, új szárny épül, új tetőt és nyílászárókat kap az épület, kazánházat építenek be és a vizesblokkokat is kicserélik.

– A munkálatok két hete kezdődtek, reményeink szerint szeptemberben újra gyermekzsivajtól lehet hangos a környék – tette hozzá Szalai Zoltán.
A községben jelenleg hetvennégy kisgyermek jár óvodába, az oktatási év kezdetével ez kismértékben emelkedhet is. A polgármester kiemelte, évekre előretekintve a helyi gyermeklétszám hasonlóan alakul Farádon, mely nemcsak az óvodának, de a helyi iskolának is biztos alapokat teremt.

A farádi óvodások az átalakítások miatt egyelőre az egykori alsó tagozatos iskola épületébe járnak. Odaköltözésükben rengeteget segítettek az óvoda pedagógusai, munkatársai és a farádi szülők, nagymértékben tehermentesítve az önkormányzatot a költözés nehézségeitől, költségeitől.

Magasabb a létszám az előző évinél

– Az új intézménybe szeptemberre már 15–17 kiscsoportos gyermeket várunk, ez a jelentkezői létszám már magasabb az előző évinél – jelentette ki lapunknak Varga Imréné, a farádi–bogyoszlói Meseerdő Óvoda vezetője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A félszáz lakos igazi otthona lesz

Közösségépítő beruházásba kezdett a cakóházai önkormányzat. Volt iskolájukat alakítják át közösségi… Tovább olvasom