Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

Negyvenmillióból alakítják át az óvodát

Jövő szeptemberben a farádi gyerekek – az önkormányzati vezetők ebben bíznak – rá sem ismernek majd óvodájukra.

Tizenegymillió forint támogatást nyert a farádi önkormányzat a községi óvoda felújítására, közölte a Kisalfölddel Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő. A pénzt energetikai korszerűsítsére fordíthatják. Ezzel az összeggel kiegészítve a következő évben mintegy negyvenmillió forintból alakítják át az intézményt. A közelmúltban ugyanis egy 28 millió forintos segítség is érkezett a farádi oviba.

Most a kormány környezet- és energiaprogramján keresztül támogatják az óvodát. A fejlesztés része az épület homlokzatának hőszigetelése, a födém teljes felületének hő- és vízszigetelése, az épület külső nyílászáróinak energiamegtakarítást eredményező cseréje. Emellett kicserélik a kazánt is és a fűtésirendszer-szerelvényeket, elektromos bojler helyett indirekt melegvíz-tárolóból történik majd a használati melegvíz-ellátás.

Szalai Zoltán szerint jövőre már minden igényt kielégítő óvodájuk lesz a farádi gyerekeknek.
Szalai Zoltán szerint jövőre már minden igényt kielégítő óvodájuk lesz a farádi gyerekeknek.

Szalai Zoltán, Farád polgármestere elmondta: régi, évtizedes terve az önkormányzatnak az óvoda átalakítása. Augusztusban örömmel értesültek róla, hogy a Belügyminisztérium 28 millió forinttal segíti törekvéseiket. Abból a vizesblokkot építik át teljesen.

– A két pályázattal valóban olyan óvodát tudunk létrehozni, amely mindenben megfelel a mai követelményeknek. Összesen mintegy negyvenmillió forintot költhetünk az intézményre. A probléma már égető volt, nagyon időszerű a rekonstrukció – jegyezte meg Szalai Zoltán.
A polgármester hozzátette: a mai óvoda épületét egykor a katolikus egyházközség iskola céljára építtette. Később költöztették oda az óvodát. A felújítás folyamatosan napirenden volt az elmúlt években, de forrást csak most sikerült szerezni hozzá. Az önkormányzatnál úgy tervezik, hogy a következő nevelési évet szeptemberben már az új intézményben kezdhetik a gyerekek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kettős ünnepet ült a tárnokréti evangélikus gyülekezet

Pályázati támogatással, 26 millió forintból újították fel a tárnokréti templomot. Vasárnap… Tovább olvasom