Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Negyvenkétmilliós útpályázat

Pályázatokról, a város építési szabályzatának módosításáról döntöttek e heti rendkívüli ülésükön a csornai képviselők.
Pályázatok benyújtásáról, a város építési szabályzatának felülvizsgálatáról és módosításáról döntöttek e heti rendkívüli ülésükön a csornai képviselők. Szerdán délután rendkívüli ülést tartott a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Napirend előtt Kákonyi András, az SGS Hungária Kft. tanúsítási igazgatója átadta a polgármesteri hivatal minőségirányítási rendszerének ISO 9001:2000 szabvány szerinti auditálását igazoló tanúsítványt Papp József polgármesternek és dr. Harsányi Ernő jegyzőnek.

A napirendre tűzött témák közül elsőként pályázatok benyújtásáról döntött a testület. Az elfogadott határozati javaslat szerint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz a Szent István tér és a Templom utca útburkolatának felújítása céljából nyújtanak be pályázatot. A beruházás bruttó bekerülési költsége 42 millió 905 ezer forint, melyhez 21 millió 450 ezer forint támogatás igénylése mellett az önkormányzat ez évi költségvetésében 21 millió 455 ezer forint saját forrást biztosít.

A képviselő-testület a megyei területfejlesztési tanácshoz területi kiegyenlítést szolgáló fejlesztési célú támogatás iránt nyújt be pályázatot szintén a Szent István tér és a Templom utca útburkolatának felújítása céljából. Az igényelt támogatási összeg 17 millió 160 ezer forint. A továbbiakban jóváhagyták a képviselők a Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulási Megállapodást tartalmazó alapító okiratot. Végezetül elhatározták, hogy felülvizsgálják és módosítják a város belterületének építési szabályzatát. A módosítás általános célja a túlzott és egyben környezetidegen beépítések elkerülése, a lakosság nyugodt életkörülményeinek, pihenésének biztosítása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napról napra él az iskolaszövetség

A Rábaközi Iskolaszövetség működési költségeit csak nyert pályázatokkal tudja biztosítani. Rossz… Tovább olvasom