Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Negyvenéves várostörténet

Kapuvár - Tizenhat testvérváros képviselőinek részvételével ünnepi közgyűlést tartott csütörtökön Kapuvár képviselő-testülete.

A várossá avatás negyvenedik születésnapján több helybéli és elszármazott kapuvárit is kitüntettek.

Kapuvár testvérvárosainak képviselői, a Sedes Sapientiae pályázat díjazottjai, valamint számos helybéli részvételével tartották meg csütörtökön Kapuváron a várossá válás negyvenéves jubileumát. A tizenhat testvérváros képviselői többek közt Franciaországból, Németországból, Bulgáriából, Ausztriából és Szlovákiából érkeztek. A jubileumi testületi ülésen kiosztották a Sedes Sapientiae-ösztöndíjakat, melyet több mint tíz helybéli fiatal kapott meg tanulmányi eredményei és közösségi munkája elismeréseként. Kapuvár polgármestere köszöntötte a negyvenedik születésnapját október 1-jén ünneplő Némethné Horváth Évát és ikertestvérét, Szemetiné Horváth Mariannát.

Az ösztöndíjpályázatok nyerteseinek jutalmazása után Hámori György polgármester több elszármazott kapuvárit és helybélit részesített elismerésben. Kapuvár díszpolgára lett dr. Cs. Varga István irodalomtörténész-professzor és Pro Urbe díjat kapott a Castrum Sport Klub és a Kapuvári SE 1958–59-es labdarúgócsapata. A város tiszteletbeli polgára kitüntető címet kapta Pavel Woliczki, a lengyelországi Debica polgármestere. Scherer Gyula-kitüntetést kapott Varga Gézáné nyugalmazott tanár, Pátzay Pál-kitüntetést vehetett át Kapuiné Titz Ildikó tanár, Berg Gusztáv-kitüntetésben részesült Orbán Imre, a kapuvári húsgyár egykori üzemvezetője. Kiváló egészségügyi munkáért Dr. Lumniczer Sándor-kitüntetést kapott dr. Szabó László főorvos.

Dr. Cs. Varga István, Kapuvár város díszpolgára, az elismerést Hámori György polgármester adta át. Fotó: T. A.
Dr. Cs. Varga István, Kapuvár város díszpolgára, az elismerést Hámori György polgármester adta át. Fotó: T. A.

Közszolgálati munkájáért Vámos Ferenc-kitüntetésben részesült Lugosiné Kelemen Judit, a városháza gazdasági irodavezetője és sportmunkájáért Bodor Ödön-kitüntetést kapott Horváth István nyugalmazott tanár.

A város önkormányzata Kapuvár Városáért Emlékérmet adományozott többek között Bognár Csaba vállalkozónak, Molnár Rita Noéminek, a Pannon-Víz zrt. kapuvári üzemmérnökség-vezetőjének és Szalay Antalnak, a Provertha Zrt. tulajdonosának.

A polgármester a városért végzett munkájáért elismerésben részesítette többek között Bedecs Pált, a kapuvári húsgyár vezérigazgatóját, Haszonits Jánost, a rábaközi stúdió szerkesztőjét, Németh D. Lászlót, a kisalfold.hu vezetőjét és Turbók Attilát, a Kisalföld munkatársát is. Az ünnepi közgyűlés után a Kapuvári Lóbarátok Köre Egyesület bemutatóval egybekötött előadás keretében megalakította a Kapuvári Lovasbandériumot. A rendezvényeken részt vett a Kapuváros 40 programsorozat két védnöke, Esterházy Antal herceg és dr. prof. Faragó Sándor is.

Olvasóink írták

  • 2. tudorka 2009. október 02. 18:25
    „Szalay úr cégéhez csak annyit fűznék, hogy a város vezetése oly büszke rá, de próbálnának meg ők ennyiért dolgozni.
    Ő a nyugaton egy dolgot tanult meg:kizsákmányolni. De azért a város vezetése mindig ezzel a céggel döngeti a mellét.”
  • 1. profi10 2009. október 02. 13:10
    „Sajnos az első érzéseim a cikkel kapcsolatban negatívak. Olyan embereket tiszteltek meg kitüntetésekkel, akik kommunista káderként sokat tettek a város fejlődésének visszafogásáért. Még mindig működnek a régi reflexek a "vörös Kapuváron". Szalay úr kitüntetéséhez: ő az egyetlen, aki komoly céget hozott a városba, de túlzás, hogy minden alkalommal díjazzák valamiért. Kapuvár kirakatcégénél (Provertha) néhány dolgozót kellene megkérdezni, milyen is a vállalati kultúra!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítség nélkül nincs vasút

A Csorna–Pápa vasútvonal üzemeltetése olyan terhet jelentene az érintett önkormányzatoknak,… Tovább olvasom