Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Negyvenegymilliós felújítás, majd egyszer

Kapuvár - Kapuvár úgynevezett házhelyi városrészének rekonstrukciójára elkészültek a tervek. A regionális város(rész)központra negyvenegymillió forintot költene a városháza, ám egyelőre csak a tervek léteznek.
Kapuvár házhelyi városrészének központja az Iskola utca és a Mátyás király utca kereszteződése. A területet egy regionális város(rész)központtá fejlesztené a városháza. A szándék már tetten érhető a jövő évi rendezési és fejlesztési tervekben. A városrész rekonstrukciójára elkészültek a tervek. Ebben szerepel, kevés a parkoló az említett körzetben annak ellenére, hogy ott vendéglő, nagyobb bolt, orvosi rendelő, posta és óvoda is található. Ezeken felül a burkolatok elhasználódásáról is szól a dokumentum.

– Szándékaink szerint a vendéglő előtti részen térkő burkolatot rakatnánk le és növelnénk a zöldterületek arányát, akár növénykazetták kihelyezésével is. A fák alá köztéri padokat terveztünk – avat be a részletekbe Vertetics István, a városfejlesztési iroda vezetője. A tervezet közel negyven parkoló kialakításával számol, melyek egy része az orvosi rendelő mellett lenne, tizenhárom az óvoda és a posta kiszolgálására épülne, tizenkét beállót pedig a bolttal szemben helyeznének el. Ez utóbbi feltételezi a jelenlegi árok lefedését is. A térrendezés mintegy tizenkilencmillió forintba kerülne.

A bolt menti játszóteret teljesen kicserélnék. Az uniós normáknak is megfelelő játszóeszközök beszerzésének és lerakásának költségei meghaladnák a tizenhétmillió forintot. Vertetics István szerint a környéken nagy az igény a labdajátékokra, ezért közel ötmillióból egy tengópályát is építenének a játszótér környékére.

– A fentiek mellett indokolt lenne a gyalogjárdák felújítása is – tette hozzá az irodavezető. Ám mindezek után hangsúlyozta, a jövő évi tervekben szerepel a két alközpont (Garta, Házhely) rekonstrukciója vagy a munkák megkezdése, de a pénzügyi háttér jelenleg nem áll rendelkezésre. Vertetics István szerint pályázati pénzekre lenne szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Madonna népviseletben

Rábaközi viseletben, a premontrei rendház kegyképe alapján mintázta meg Rábaközi Madonna című… Tovább olvasom