Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Negyven szárföldi telek fiataloknak

Szárföld önkormányzata legfontosabb feladatának a falu megtartóerejének növelését és az új betelepülők segítését tekinti. Anyagi helyzetükhöz mérten megpróbálják a község előnyeit kihasználva vonzóvá tenni Szárföldet a fiatalok számára is.
A 870 lelket számláló Szárföldön sok az idős ember és jelentős a fiatalok elvándorlása is. A többnyire mezőgazdasági termelésből élő faluban napjainkra 15–20 helyi adót fizető vállalkozás található, pedig az önkormányzat az alacsony adókkal is próbálja marasztalni a vállalkozásokat. Az elvándorlás megállítása és a fiatalok megtartása a legfontosabb cél. A részletekről Horváth Ferenc alpolgármestert kérdeztük
– Az ünnepekre időzítettük egyik legújabb beruházásunk befejezését, a temető közvilágításának felújítását. Közel félmillió forintból húsz lámpatestet szereltettünk fel – mondta az alpolgármester.
Horváth Ferenctől megtudtuk: az elmúlt két évben nagy gondot fordítottak a helyi utak és járdák felújítására is. Elsősorban a főút környéki, valamint a sűrűbben használt részeken modernizáltak, a járdákat például díszkővel rakatták ki. Horváth Ferenc szerint ezek a munkálatok a továbbiakban folytatódnak a falu egész területén. A járdák felújítására kétmilliót, az utakra közel ötmillió forintot fordítottak. A falu szebbé tétele érdekében megyei pályázati pénzekből új utcanévtáblákat helyeztek ki, valamint 6–700 ezer forintért díszfákat is ültetett az önkormányzat. A pályázaton szerzett pénzből a polgármesteri hivatal elkészíttette Szárföld saját honlapját is a világhálón.

„ A testület megalakulása óta elsősorban Szárföld érdekeit tartja szem előtt, a pártpolitizálás nem jellemző ránk."
Az önkormányzat rendezési tervében kiemelt szerepet kapott az a törekvés, hogy a magas átlagéletkor javítása érdekében vonzóbbá tegyék a falut a betelepülni szándékozók számára. A „CÉDA"-pályázaton nyert pénzeket is felhasználva új utcát szeretnének nyitni a községben, ahol a kialakítandó közel 40 telek közművesítését az önkormányzat költségén végzik el. Ezeket később bekerülési költségen értékesítik a jövendő szárföldiek számára. Horváth Ferenc szerint Kapuvár és Csorna közelsége, valamint a 85-ös főút vonzóvá tehetik ezeket a telkeket az új lakókörnyezetet keresők számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A reformáció nem múzeumba való

Luther Márton, a wittenbergi városi templom prédikátora 1517. október 31-én levelet írt… Tovább olvasom