Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Negyven év, öt medence és a jó idő

A csornai strand üzemeltetői felkészültek az idei szezonra és már csak a jó idő hiányzik a sikerhez. Az idén negyvenéves létesítményben öt medence áll a fürdőzők rendelkezésére.

Negyven esztendővel ezelőtt, 1973-ban nyitották meg Csornán a termálfürdőt. Többéves hányattatás után úgy néz ki, egyenesbe jött a strand. Olyan üzemeltető vette bérbe, aki hosszú távra tervez a városban. Régóta az idei lesz az első teljes szezon a létesítményben. Két hete nyitották ki a kapukat.

Egy kép a múltból. Az archív fotó Lipovits Károly gyűjteményéből való
Egy kép a múltból. Az archív fotó Lipovits Károly gyűjteményéből való

Szabó Attila, az üzemeltető Aquasport 2005 kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a tavalyinál egyszerűbb, gördülékenyebb volt a felkészülés a nyitásra, hiszen nem „a nulláról kellett kezdeniük", mint 2012-ben. Újdonság, hogy a fürdő melletti kempinget is megnyitották, így számítanak a néhány vagy akár több napot Csornán töltőkre is. Ugyancsak változás, hogy a gyerekmedencét, a pancsolót is üzembe helyezték. Új vízforgató berendezéssel, korszerű szűrőkkel felszerelve. Így már öt medencével várják a fürdőzőket. A kiegészítő programok közül Szabó Attila kiemelte a gyerekúszás-oktatást, melyet már szerveznek. A negyvenéves jubileumra pályázatot hirdettek meg, melyre a strand történetéhez kapcsolódó fotókat, emlékeket várnak. A fürdő üzemeltetői egyvalamire várnak még igazán, a jó időre.

A rossz idő miatt egyelőre szinte üresek a medencék a csornai strandon.
A rossz idő miatt egyelőre szinte üresek a medencék a csornai strandon.

– Egyelőre nem kedvez a fürdőknek az időjárás, de elkésve sem vagyunk – mondta a Kisalföldnek Szabó Attila. – Igazán majd a tanév végén indul be a szezon, addig elvégezzük még a kisebb munkákat és szépítjük, rendezzük a parkot. Azoknak a strandoknak, melyek csak szabadtéri medencékkel működnek, számolniuk kell a változékony idővel is. Mi is olyan koncepcióval dolgozunk, mely alkalmazkodik a körülményekhez.
Az ügyvezető hozzátette: tavaly az igazán meleg napokon szinte maximális kihasználtsággal működött a fürdő. Idén ha lehet, még több vendégre számítanak az üzemeltetők.

 
Szabó Attila ügyvezető
Szabó Attila ügyvezető

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félkész lesz a csornai elkerülő?

Papp József csornai MSZP-elnök és Aller Imre, Kóny polgármestere sajtóközleményben reagáltak… Tovább olvasom