Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Négyszeresen kiváló a Kapuvár Néptáncegyüttes

Négyszeres kiváló minősítést ért el az 1989-ben alapított Kapuvár Néptáncegyüttes. A harminc tagot számláló felnőtt-tánckarnak hivatásos oktatók tanítják a lépéseket.

A Kapuvár Néptáncegyüttes a város egyik legmeghatározóbb amatőr művészeti csoportja, mely 1989-ben jött létre azzal a céllal, hogy megőrizze és továbbadja a Kárpát-medencei magyarság hagyományait. A hagyományőrzésen belül kiemelt fontosságú a Rábaköz, és Kapuvár néptánc-, népzenei és szokásvilágának megőrzése és továbbadása. A tánckar négyszeresen kiválóan minősült hagyományőrző kategóriában.

A kapuvári néptáncosok egykor...
A kapuvári néptáncosok egykor...


Az együttes heti rendszerességgel tart néptáncfoglalkozásokat. A felnőtt-tánckar jelenlegi taglétszáma harminc fő. A néptáncpróbák a helyi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Kapuvár (Fő tér 22.) épületében zajlanak, a nagyobb fellépések és versenyek előtt a művelődési központ színpadán tartanak próbákat. Az infrastrukturális hátteret viszont a művészeti iskola biztosítja számukra (hangtechnika, fellépőruhák egy része, eszközök). Az együttes vezetője Csitei Gábor, művészeti vezetője Simon Andrásné Zsuzsa. Mindketten a helyi művészeti iskola pedagógusai, hivatásszerűen foglalkoznak néptáncoktatással.

..és napjainkban.
..és napjainkban.


A Kapuvár Néptáncegyüttes tagja a Muharay Elemér Népművészeti Szövetségnek. Táncosaik közül négyen (Simon András és Simon Andrásné, Nagy Eszter és Csitei Gábor) a Fülöp Ferenc-szólótáncverseny díjazottjai. Az együttes fenntartója a Kapuvár Néptáncművészetéért Alapítvány, illetve Kapuvár önkormányzata.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végére kész a csatornahálózat Győrsövényházon

Az eredetileg tervezett nyár végi határidőre elkészül a szennyvízcsatorna-rendszer, utána fél év… Tovább olvasom