Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Négypályás sportközpontot adtak át

Tizenötödik alkalommal rendeztek falunapot Kónyban a hétvégén. Szombaton avatták fel a nemrégiben elkészült kerék-tói sportközpontot is, melyet állami támogatással sikerült kialakítania az önkormányzatnak.
Fényképek: Az avatók tablókon láthatták Kóny sportéletét.
A község tizenötödik falunapján avatták fel a hétvégén Kónyban a nemrégiben állami támogatással elkészült kerék-tói sportközpontot. A falubeliek ezután a műfüves és hagyományos focipályán, aszfaltozott kézilabdapályán és salakos teniszpályán sportolhatnak. A létesítményt Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter adta át a kónyiaknak, avatóbeszédében a szülőföld, a sportolás és az összefogás fontos szerepéről beszélt.

Az úgynevezett Kerék-tó hasznosítása régóta gondot jelentett az önkormányzat számára, mígnem megszületett a döntés a sportközpont kialakításáról. Első lépésként két évvel ezelőtt a terület tulajdonjogát szerezték meg, tavaly pedig a rendelkezésükre álló saját erőből kezdték el a földmunkákat. Megoldották a belvízproblémát és sor kerülhetett a mintegy négyhektáros szabadidő- és sportközpont megépítésére.

A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium által kiírt pályázaton sikeresen szerepeltek és a tárca 14,6 millió forint támogatást adott a beruházáshoz. Így készülhetett el a műfüves és a hagyományos futballpálya, illetve a tenisz- és kézilabdapálya. Az építkezés második ütemeként a kiszolgálólétesítmények következnek, a kivitelezésre várhatóan 2005-ben és 2006-ban kerül sor, a tervek szerint szintén pályázati pénz segítségével.

A kónyi falunap sportdélelőttel kezdődött az új központban, amelyen részt vettek a szlovákiai Nyárasd sportolói is. A programon szerepelt továbbá a helyi művészek munkáiból összeállított kiállítás, fúvóskoncert, mesejáték, táncshow, fellépett Dolák-Saly Róbert, volt tombolasorsolás, a sztárvendég pedig Csepregi Éva, valamint az Irigy Hónaljmirigy együttes volt. A falunapot este bál és tűzijáték zárta.

Gyurcsány Ferenc ünnepelt

Az avatás után a Kisalföld szeretett volna interjút készíteni Gyurcsány Ferenccel. A beszélgetés elején a miniszter elmondta: a sportlétesítmény a kónyiak büszkesége lehet, hiszen maguk is megtettek mindent azért, hogy sikeres legyen a beruházás. Ezután a minisztertől aktuálpolitikai és az ő személyes jövőjét érintő kérdésekre vártunk volna választ, ő azonban közölte: a politika e része nem az ünnepnapokra való. „Ma fontosabb, hogy osztozzunk a kónyiak örömében" – jegyezte meg és megköszönve a beszélgetést, az interjút befejezettnek tekintette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják a 85-ös főutat Csornán

Néhány napja kisebb fennakadások vannak a csornai belvárosi közlekedésben. A megyei közútkezelő… Tovább olvasom