Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Négynapos lesz a hét

Rábaköz - A jelentősebb rábaközi cégeknél nincs elbocsátási hullám. Kapuváron és Beleden négynapos lesz a munkahét január végéig a Proverthánál. A könnyűipar munkaerőt keres.
A Rábaközben működő vállalkozástól csak néhány embert bocsát el olyan cég, melynek számottevő megrendelései vannak autóipari vállalatoktól.

– Csatlakozók, kábelek szállítását végezzük több autóipari vállalatnak, így azok mélyrepülése természetesen hatással van a mi munkánkra is – fogalmazott Szalay Antal, a Kapuváron és Beledben (valamint Sárváron) érdekelt Provertha tulajdonosa. – A terjengő, nagyobb leépítésről szóló hírek erősen túloznak. Azt a dolgozóknak is megfelelő megoldást választottuk, hogy nem a létszámot csökkentjük, hanem a munkaidőt. Véleményem szerint a jelenlegi válság nem lesz hosszú, ezért gyakorlott dolgozóinkat igyekszünk megtartani – jelentette ki Szalay Antal.

Kapuvári dolgozóik valamennyien aláírták azt a szerződést, melyben – egyelőre január végéig – vállalják a négy munkanapot.

Az autóipari válság hatása érezhető, de nincs elbocsátási hullám.
Az autóipari válság hatása érezhető, de nincs elbocsátási hullám.

Emellé az év utolsó két hónapjára közel hétezer forint értékű ajándékutalványt is kapnak. Hasonló szerződést a beledi dolgozók túlnyomó része is aláírt. A tulajdonos elmondta, a nagyközségben van két olyan munkatársuk, akik a végkielégítést választották a további munka helyett, egy pedig nyugdíjba megy. Beledben sok bedolgozót foglalkoztat a Provertha, a dolgozók megmentése érdekében ez utóbbiak valamivel kevesebb munkát kapnak. – A válság ellenére sem célunk, hogy elküldjük munkatársainkat, igyekszünk a szociális hátteret biztosítani számukra – tette hozzá Szalay Antal.

Azok a rábaközi cégek, melyek termelése nem köthető az autóiparhoz, nem terveznek létszámcsökkentést. Hasonlóan nyilatkozott Bedecs Pál, a Kapuvár Hús Zrt. üzemvezetője, aki szerint rövid távon nem lesz leépítés a kapuvári gyárban. Papp József, a Diadal Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta, nemhogy leépítést nem terveznek, de több mint húsz varrónőt még fel is venne. – Immár ismerve jövő évi terveinket, bizton jelenthetem ki, növelnénk munkatársaink létszámát, természetesen szakképzett, hozzáértő varrónőkkel – mondta a vezérigazgató.

A Kisalföld Online már hírül adta, hogy a Tondach Magyarország csornai termelőüzemében, illetve a cégközpontban semmiféle létszámleépítést nem terveznek – tájékoztatott Kató Aladár vezérigazgató.

A Diadal Zrt. nemhogy leépítést nem tervez, de több mint húsz varrónőt még fel is venne.

Olvasóink írták

 • 5. arany 2008. december 10. 19:42
  „Előző hozzászólásból kimaradt:
  Kedves arons40 kérlek kérdezd meg Szalai Úrtól!”
 • 4. arany 2008. december 10. 19:16
  „Kedves arons40!

  A késöbbiekben miért nem lehet egy olyan megoldást létrehozni, hogy van a bevételi oldal X összeggel, ami fordítható bérre fejlesztésre és sok egyéb másra is. Ennek az összegnek Y összegét minden bevétel elszámoláskor férretennének az ilyen esetek kiküszöbölésére tán még jobban járnának mind Önök, mint pedig a dolgozók és ha ezt több vállalat is folytatná nem lenne szükség ilyen negatív megoldásra. Persze ezt nem ilyenkor kell elkezdeni amikor nincs termelés, hanem amikor profit van, és mivel profit az ugyebár van mert nem lenne értelme a cégnek fennmaradni, hosszútávon. Jól járna minkét fél.
  Kvázi becsüljük meg a munkaerőt.
  Mondhatnám a kieső időt lehetne pótolni ezze az összeggel, ahogy a MT fogalmazza : állásidő.”
 • 3. arons40 2008. december 10. 12:27
  „A 10-15000 Ft havi szinten értendő!”
 • 2. arons40 2008. december 10. 12:26
  „A bérük kb. nettó 10-15000 Ft-al lesz kevesebb.Azért Szalay Úr sem a Jótündér !!!!!”
 • 1. arany 2008. december 08. 19:04
  „És a bérük is marad uganannyi mintha 5 munkanapot dolgoznának?
  Erről nem esett szó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Papp József: Belegabalyodtak a politikai hajtóvadászatba

Csorna - A csornai elkerülőúttal, illetve a szociális központ vezetőjének leváltásával kapcsolatos… Tovább olvasom