Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Negyedszázados barátság

Bogyoszló–Felsővámos - Huszonöt esztendeje ápolják a testvértelepülési kapcsolatot a bogyoszlóiak a szlovákiai Felsővámossal (Horne Myto). A közelmúltban a két község lakói bensőséges ünnepségen emlékeztek meg az elmúlt két és fél évtizedről.
Az évek során egyre jobban kiszélesedett a kapcsolat. Egymásra találtak a két falu önkéntes tűzoltói, az öregfiúk futballcsapatai, az iskolák, illetve később az önkormányzati képviselő-testületek is.

A bogyoszlóiak és a felsővámosiak huszonöt éve ápolják a barátságot, szívesen emlékeznek a kezdetekre és mindig örülnek a találkozásnak.
A bogyoszlóiak és a felsővámosiak huszonöt éve ápolják a barátságot, szívesen emlékeznek a kezdetekre és mindig örülnek a találkozásnak.


– Sok kedves közös rendezvényünk volt huszonöt év alatt – idézte fel a múltat Sebestyén Katalin jelenlegi bogyoszlói polgármester, a néptáncegyüttes vezetője, aki a rábaköziek részéről sokat tett a kapcsolat ápolásáért. A felsővámosiak közül Oláh Ödön, ma már nyugdíjas iskolaigazgató is mindig is szívén viselte a testvértelepülések sorsát. Közös kulturális műsorok, tűzoltó- és sportversenyek helyszíne ma is a két falu. Időközben személyes, családok közti barátságok is születtek.

A negyedszázados jubileumot először Bogyoszlón ünnepelték. A ma közösségi házként szolgáló iskolaépületben Zalka Eduárd felsővámosi polgármester köszönte meg a máig is tartó barátságot, majd emléklapokat adott át a régi és új barátoknak. Oláh Ödön felidézte a két és fél évtized történéseit, Sebestyén Katalin pedig a jövő érdekében arra biztatta a két község lakóit, hogy az ifjabb korosztály is vegye ki részét a kapcsolatból. Majd egy tablót adott át a vendégeknek a huszonöt év közös fotóiból.

Az emlékezés része volt egy kirándulás is a Hanságba. A faluban megnézték az óvodát, virágot vittek az elhunyt régi barátok sírjára, majd Németh Vilmos, a helyi Cankó 2000 Kft. igazgatója fogadta a vendégeket. Rendeztek ezután futballmeccset és megtekintették a fafaragó-, néprajzi, iskolatörténeti helyi kiállításokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdot hoztak hat év alatt a faluba

Szil - Összesen közel 750 millió forintot fordítottak fejlesztésre az elmúlt években Szilban. Ehhez… Tovább olvasom