Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Négy község és Kapuvár társulásban szövetkezett

A kapuvári önkormányzat négy szomszédos településsel három éve állapodott meg a fogászati szakrendelés ellátásáról.
A legutóbbi képviselő-testületi ülésre dr. Ballagi Farkas szakreferens készített beszámolót a szervezet működéséről. Kapuvár, Agyagosszergény, Himod, Szárföld és Vitnyéd önkormányzatai 2001 novemberétől közösen, társulásban biztosítják a helyiek fogászati ellátását.

Két helyen is

Megállapodásuk értelmében a város körzeti szakorvosai a területi ellátási kötelezettség keretében a parxishoz tartozó községek lakosainak orvosolják bajait. Erre a célra Kapuvár a Dr. Lumniczer Sándor, illetve a Mátyás király utcai rendelőket bocsátotta a társult települések rendelkezésére. Jelenleg három körzetben vállalkozási formában dolgoznak a fogorvosok, az iskolafogászati rendelés szintén a Mátyás király utcában történik.

Panasz az ellátásra

A fenntartóhoz többször érkezett panasz arról, hogy az orvosok a rendelési időt nem tartják be. Ez azzal magyarázható, hogy kevesen vannak, egymást helyettesítik, így szenved csorbát a rendelési idő. A fogorvosokat írásban figyelmeztették a panaszokra.

A szakrendelők felszereltsége korszerű, az előírt feltételeknek megfelelnek. A Lumniczer Sándor utcai két betegfogadóba az elmúlt években új fogászati egységek kerültek és korszerűsítették az informatikai rendszert is. A Mátyás király utcai helyiséget idén újították fel.

Pénzről is szól

A társult települések pénzügyi megállapodást is kötöttek a működtetésre, illetve megegyeztek, hogy a gyógyászati készülékek karbantartásához, illetve új kezelőegységek beszerzésének pályázataihoz, önrészéhez lakosságarányosan járulnak hozzá.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hosszú távú fejlődési lehetőség

A rendezési tervek egy-egy település fejlődését hosszú távon, tíz-tizenöt évre határozzák meg. A dokumentumban jelölnek ki ugyanis ipari és üdülőterületeket, de helyi védelem alá vesznek értékes ingatlanokat is. A települések arculatának változását, az építkezéseket, fejlesztéseket, beruházásokat, ipari és üdülőterületek kialakítását a helyi rendezési tervek szabályozzák. Tovább olvasom