Kisalföld logö

2016. 12. 06. kedd - Miklós -6°C | 2°C

Négy év után gyerek született

Zsebeháza - Nagyon büszkék a zsebeháziak, hiszen négyévnyi ˝szünet˝ után ismét született gyerek a másfél száz lelkes rábaközi faluban. A Kovácsics családban pedig sok más mellett azért nagy az öröm, mert az újszülött – nagyapja és édesapja után – továbbviszi a László nevet.


Kovácsics Lászlóék már összekerülésükkor úgy gondolták, hogy a férj szülőfalujában, gyerek- és ifjúkorának kedves helyszínén, Zsebeházán telepednek le. A középiskolás, a katonai és az egyetemi évek alatt László ugyan gyakran távol volt a 150 lelkes kis rábaközi településtől, mégis mindig visszatért. Egy viszonylag jó állapotban lévő, tavaly felújított, saját ízlésükre átalakított, ’60-as évekbeli ház lett feleségével, Melindával az új otthonuk.

Időközben örömhír tette még boldogabbá a fiatalok mindennapjait: az asszony áldott állapotba került.

Bármennyire különösen hangzik, ez a várandósság nemcsak a családnak, a rokonságnak jelentett büszkeséget, hanem az egész falunak is, hiszen az elmúlt négy esztendőben Zsebeházán nem született gyerek. A két és fél hónapja világra jött László ezért számít olyan nagy szenzációnak.

A legifjabb Kovácsics egy egész falu büszkeségeként érkezett. Fotó: H. B. E.
A legifjabb Kovácsics egy egész falu büszkeségeként érkezett. Fotó: H. B. E.

– A pezsgés, nyüzsgés nem vonzott bennünket. Nem szeretjük a zajos utcákat, a nyugalmat kedveljük, azt, ha reggel madarak hangjára ébredünk. Bár az utóbbi időben, fiunk születése óta ez kicsit megváltozott.

Úgy véljük, hogy családi életünk legideálisabb helye Zsebeháza
 – hangsúlyozta az ifjú édesapa.

– Nagy a kert, tele zöldséggel, gyümölccsel, fákkal, vagyis minden adott ahhoz, hogy egészséges gyereket, gyerekeket – hisz tervezünk még egyet is – neveljünk. Egyelőre úgy néz ki, nem lesz sok vele egykorú játszótársa, de egy-két pajtás azért majd mindig akad. Például a négy évvel idősebb unokabátyjára biztosan számíthat. Óvoda csak a szomszéd településen, Szilban van, de az is megoldható, miként később az iskola is, hiszen iskolabusz viszi-hozza a kicsiket, a diákokat. Minden szempontból élhető ez a falu, nincs hiányérzetünk. Talán a páromnak egy kicsit annyiban, hogy egész nap itthon kell a kicsivel lennie, ha meg sétálni mennek, nem túl izgalmas, mivel 5–10 perc alatt körbejárhatják Zsebeházát. Mindketten úgy gondoljuk, hogy hosszú távon maradunk itt, akár végleg, szeretnénk, ha a gyermekeinknek a miénkhez hasonló falusi gyökerei lennének. Bár erről még korai gondolkodni, de abban biztos vagyok, hogy itt sokkal később viszi el a gyereket a környezete, mert itt még mindig más normák élnek, mint városon. Aztán hogy később miként alakul, az már nem rajtunk múlik, mert egyetlen szülő sem várhatja el a gyerekeitől, hogy akaratuk ellenére falun maradjanak.

Kovácsics László végül megemlítette, hogy ők hárman vannak testvérek. A nővérééknél született a két másik mellé a négy évvel ezelőtti zsebeházi gyerek. Unokatestvérééknél szintén három apróság van, húgáék pedig most terveznek gyereket. Tréfásan megjegyezte: ebből úgy tűnik, mintha ők tartanák életben Zsebeházát.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltóverseny Kónyban - Fotókkal

Kóny - Kónyban rendezték az önkéntes, intézményi és gyermektűzoltók versenyét szombaton. Tovább olvasom