Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Ne az ellen- vagy rokonszenvek döntsenek!

Papp József csornai polgármester, a kistérségi társulás elnöke nyilatkozatban reagált a felvetésekre.
A Kisalföld már korábban beszámolt egy most alakuló iskolafenntartó társulásról, ennek nyomán Papp József csornai polgármester, a kistérségi társulás elnöke nyilatkozatban reagált a felvetésekre.

„ Örömmel olvastam két polgármester kollégám tájékoztatását az általuk tervezett iskolatársulásról. Kiindulópontjukkal és a tervezett megoldással magam is egyetértek. A szomszédos települések vezetőinek keresniük kell egymást, elgondolkodni az együttműködésen. Nagy eredménynek tartom, hogy ma már azok a polgármesterek is belátták ezt, akik korábban mindig arról nyilatkoztak, hogy legfontosabb céljuk az iskola további működtetése változatlan feltételekkel.

E szemléletváltozásban nagy szerepet játszott a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás nem könnyű, de sikeres létrehozása. Örömömbe csak akkor vegyült meglepetés, amikor azt mondta Zöld Péter, Szilsárkány polgármestere, hogy elképzeléseik szemben kívánnak haladni a Csornai Többcélú Kistérségi Társulás elképzeléseivel. A többcélú társulásnak csak egy szándéka van, hogy minél színvonalasabb oktatást nyújtsunk a térségben az önkormányzatok együttműködésével. Nem volt , és a jövőben sem lesz a társulásnak arról döntése, hogy melyik önkormányzat kivel hozzon létre társulást.

Mi azt akarjuk, hogy legyenek ilyenek, és a megalakulásukat ne személyi rokon- és ellenszenvek, hanem szakmai szempontok vezéreljék. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy az önkormányzatok megállapodása nem korlátozza a szülők szabad iskolaválasztási jogát. A végső szót tehát a szülők mondják ki arról, melyik iskolába íratják a gyereküket" – áll Papp József közleményében

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új iskolafenntartó társulás nélkül?

Befejezi tevékenységét egy régi és szerveződik egy új iskolafenntartó társulás a Rábaközben, amit nem mások kárára, hanem a maguk javára hoznak létre az alapítók. A tanév befejeztével véglegesen be zárják a magyarkeresztúri általános is kolát. Tovább olvasom