Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Naptáron a kisalföldi templomok

Immár a negyedik olyan naptár készült el, amelyik a kisalföldi templomokat ábrázolja - festményen.

A templomok építészeti szempontból is rendkívül értékesek, változatosak, az építőmesterek tudását dicsérik. Harangjaik imára hívnak, az elcsüggedt embernek vigaszt és nyugalmat adnak – vallja Acsalag szülöttje, dr. Nagy Miklós.

Az acsalagi születésű, Németországban élő alkotó, dr. Nagy Miklós munkája nyomán immár a negyedik olyan naptár készült el, amelyik a kisalföldi templomokat ábrázolja.

– Barangolásaim során minden alkalommal megcsodáltam a Kisalföld templomait és lassan érlelődött bennem a gondolat, hogy ecsetemmel megörökítem és megmutatom azokat – mondta dr. Nagy Miklós.
- Eltökélt szándékom, hogy amíg Isten erőt ad, minden évben megfestek tizenkét templomot. Most már a negyedik sorozatnál tartok.

A jövő évi naptáron a hónapok sorrendjében a balfi, a fertőbozi, a lébényi, a mosonszolnoki, a mosonmagyaróvári lucsonyi kápolna, a sobori, a téti evangélikus, a sopronnémeti, a szanyi Szent Anna-kápolna, a tétszentkúti, a hidegségi és a várbalogi templom látható. Dr. Nagy Miklós kijelentette: korábbi elhatározásának megfelelően jövőre is megörökít tizenkét kisalföldi templomot, hiszen ezek az épületek hozzátartoznak az életünkhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok a csecsemőhalál a Rábaközben

Az országos mutatóknál magasabb átlagéletkor, ugyanakkor népességfogyás és relatíve magas csecsemőhalandóság jellemzi Kapuvár és környékének népegészségügyi helyzetét. A legszomorúbb adat a város csecsemőhalandóságának statisztikája. Néhány éves kivétellel a megye legrosszabb mutatatóit produkálja a város. Tovább olvasom