Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Naptárba festi a megye templomait

Sorban a kilencedik templomos falinaptárját adta ki dr. Nagy Miklós acsalagi származású festő. A Kisalföldön keresi témáit.

Elkészült a kisalföldi templomfestő, dr. Nagy Miklós jövő évi naptára. A megye templomait megörökítő alkotó a kilencedik kalendáriumot adta ki. Összesen száznyolc egyházi épületet festett már meg.

Dr. Nagy Miklós acsalagi származású, Németországban élő nyugdíjas vegyészmérnök. Feladatának érzi, hogy a táj templomait vászonra vigye.

– Nagyon sok szép templom és kápolna van a környékünkön és a szűkebb régiónkban. Az emberek mégis egyszerűen csak elmennek mellettük. Nem csodálkoznak rá egy-egy isteni hajlékra – mondta portálunknak dr. Nagy Miklós. – Én szeretném felnyitni a szemüket, hogy találják meg a szépet építészeti örökségünkben. Akár túrákat is lehet szervezni a naptáraim alapján.

Dr. Nagy Miklós már a kilencedik naptárt készítette el a kisalföldi templomok képeivel.
Dr. Nagy Miklós már a kilencedik naptárt készítette el a kisalföldi templomok képeivel.

Dr. Nagy Miklós hozzátette: templomaink gazdag kincseikkel évszázadok óta hozzátartoznak az emberek életéhez, a települések képéhez. Építészeti szempontból is értékesek. ˝Barangolásaim közben mindig megcsodálom őket, és érlelődik bennem a gondolat, hogy le kell festeni. Azt tervezem, hogy minden évben tizenkettőt örökítek meg és falinaptárként adom ki˝ – jegyezte meg.

A jövő évi naptárban a babóti, a csikvándi katolikus, az edvei katolikus, a magyarkimlei, a győr-szabadhegyi, a máriakálnoki, a nagylózsi Szent István-kápolna, a novákpusztai, a rábakecöli, a rajkai, a győri Kálvária úti és a vásárosfalui templomok szerepelnek.

Olvasóink írták

  • 1. MacGyver 2009. november 06. 19:16
    „Csorna nevezetessége: Megállt az idő! "Az emberek mégis egyszerűen csak elmennek mellettük. Nem csodálkoznak rá egy-egy" furcsa dologra. "Szeretném felnyitni a szemüket, hogy találják meg a szépet építészeti örökségünkben." Milyen kár, hogy a szép Premontrei templom egykori óratornya csupasz..
    Bősárkányban Jánossomorján látható az óra működik, és pontosan jár..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élvezi a természetközeliséget a Waldorf-iskola

A Bakonyból és Szlovákiából is járnak a győrsövényházi Vadrózsa Waldorf Iskolába. Az intézmény nagy… Tovább olvasom