Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Nappali ellátás fogyatékosoknak

Fiatal fogyatékosok nappali ellátását valósítják meg a kis-csornai óvoda Sziget utcai épületének egy részében.
Miként Papp Imre alpolgármester tájékoztatása alapján korábban beszámoltunk róla (Kisalföld, 2005. október 15.), a városból és a környező településekről is többen szándéknyilatkozatban jelezték, hogy igénylik a gondozást. Erre olyan fiatalok esetében kerülhet sor, akik minimális szinten képesek ellátni magukat.

Jelenleg előkészítik az épület egyik részének átalakítását.
Közben a csornai önkormányzat elhatározta, hogy pályázatot nyújt be a Fogyatékosok Esélye Közalapítványhoz az épület fizikai akadálymentesítésére.

A bruttó 13 millió 504 ezer forintos munkához 2 és fél milliós támogatást igényelnek. A felújítás megvalósításához a saját erőt, 11 millió 4 ezer forintot a város idei költségvetésében biztosítja.
Ugyanakkor a képviselő-testület egyetértett azzal, hogy a fogyatékosok nappali ellátását a csornai többcélú kistérségi társulás lássa el, és igényelje a feladat ellátásához szükséges normatívát. Az önkormányzat és a többcélú kistérségi társulás az ingatlanátalakítás és az intézmény működésének költségeiről megállapodást köt a tulajdonviszony változatlanul hagyása mellett.

Papp Imre szerint, ha minden az elképzeléseknek megfelelően alakul, akkor márciusban hozzáláthatnak az épület átalakításához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Százmilliót ígértek a sportcsarnokhoz

Egy vállalkozói csoport százmillió forintot ajánlott fel a városi sportcsarnok építéséhez. Tovább olvasom