Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -1°C | 6°C Még több cikk.

Naponta tizenhétezer jármű

Baleseti statisztikákról és más közlekedési gondokról esett szó egy csornai tanácskozáson.
A Csornai Rendőrkapitányságon tartotta ülését a városi baleset-megelőzési bizottság. Széles László őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető tájékoztatta a jelenlévőket a város baleseti helyzetéről. Elmondta, hogy a balesetek nagy része figyelmetlenség és gyorshajtás következménye. A halálos balesetek száma a tavalyi azonos időszakhoz képest növekedett, miközben az összes baleset csökkent.

Türelmi idő nincs

Széles őrnagy beszélt a városi utak állapotáról, amelyek jócskán hagynak kívánnivalót maguk után, esetenként a balesetveszély sem zárható ki. A forgalmirend-változások kapcsán kijelentette: ilyen esetekben türelmi idő nincs, a változás a KRESZ-táblák kihelyezése után azonnal érvényes.

40 százalék kamion

Nagy Ákos, a közútkezelő kht. csornai üzemmérnökségének vezetője közölte: Csorna belvárosán naponta 17 ezer jármű halad keresztül, ennek 40 százaléka kamion. Úgy vélte, a közlekedésbiztonság rég összeomlott volna a két körforgalmi csomópont nélkül, ugyanakkor ezek a csomópontok nehezítik a belváros „kiürítését". Megemlítette azt is, hogy burkolatfelújításra kevés pénz jut és jövőre sem lesz több az ideinél.

Az utak állapota gyenge

Stipkovits Tamás, a városháza osztályvezetője szerint a közlekedési gondok nagy részére megoldást a 85-ös és 86-os főutak várost elkerülő szakaszának megépítése hozhat. Azzal a megállapítással ő is egyetértett, hogy az utak állapota gyenge. Megoldandó feladatként említette az egyirányúsított Andrássy utcában a kerékpársáv kialakítását. Kiss József alezredes, kapitányságvezető-helyettes a Kis-Csorna felől a Szent Antal-temető mellett, a 86-os főúthoz csatlakozó mellékút kivezető szakaszának burkolati hiányosságaira figyelmeztetett.

Bedugulhat a város

Abdai Imre, az önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka ama véleményének adott hangot, hogy amennyiben jövőre nem kezdődik el az elkerülő utak építése, Csorna „bedugul". Ugyanakkor utalt rá, hogy a gondok évtizedekkel ezelőtt kezdődtek és a közlekedési kultúránk sem az igazi. Kóczán László alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője többek között elmondta, hogy a megyében csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma és ez ellentétes az országos tendenciával. Azt javasolta, hogy az ősz beálltával fokozottan figyelni kell a kerékpárosokra és gyalogosokra. Egyben elismerését fejezte ki a városi baleset-megelőzési bizottság munkájáért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komolyan veszik a tűzvédelmet

A kapuvári tűzoltók ezúttal a város oktatási intézményeiben vizsgálódtak a tűzbiztonságról. Tovább olvasom