Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 7°C Még több cikk.

Naponta 300 tonna búzát dolgoz fel

Naponta 300 tonna búza feldolgozására lesz képes az a malom, melynek építése ha- marosan befejeződik.
Naponta háromszáz tonna búza feldolgozására lesz képes az a korszerű malom, melynek építése hamarosan befejeződik: egy-másfél hónapon belül pedig teljesen alkalmas lesz a kezdésre.

Miként korábban beszámoltunk róla, mintegy kétmilliárd forintos beruházással új Bühler-malom épül Csornán. A munkálatok olyannyira előrehaladtak, hogy már hozzáláttak a parkosításhoz, a környezet szépítéséhez is.

– A malom építészetileg elkészült, technológia szempontjából félkész állapotú, egy-másfél hónapon belül pedig teljesen alkalmas lesz a kezdésre – tájékoztatta a Kisalföldet Csordás S. Tibor, a Pannonmill Rt. vezérigazgatója. – A hátralévő időben a malomhoz kapcsolódó gabonasiló technológiai szerelése és a csomagolórészleg munkálatai is befejeződnek. A napokban gondoltuk át éppen újra a technológiai folyamatokat, a logisztikát, a hozzá szükséges személyzetet. A belső munkálatokkal párhuzamosan egyre szépül a malom közvetlen környezete is.

Az építők, technológiaszerelők eddig jó munkát végeztek. Csordás S. Tibor elmondta: a csornai malom kapacitása napi háromszáz tonna lesz, s amikor elkészül, ez lesz az egyik legmodernebb Európában, megelőzve a már ősszel átadott, hasonló teljesítményű komáromi malmot is.
– Ez a malom hosszú időre meghatározza Csorna ötven-száz kilométeres körzetében a gabonatermesztést, jelentős és biztos piacot kínálva a gazdáknak. A pékek, illetve a sütőipar részére pedig a legmagasabb minőségi elvárásokat is könnyedén teljesíti – hangsúlyozta a vezérigazgató.

Végezetül Csordás S. Tibor elismeréssel szólt az építésben, szerelésben részt vevők munkájáról, a város és a hatóságok korrekt, segítőkész hozzáállásáról.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új intézményfenntartó társulás

Szilsárkány polgármestere, Zöld Péter szerint komoly propaganda nyilvánult meg az új… Tovább olvasom