Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Napjainkban a kerékpár a sztár

Az utóbbi hetekben több kerékpárt lopnak Kapuváron. A rendőrök szerint a tulajdonosok figyelmetlensége nagyban hozzájárul értékeik eltulajdonításához. A kerékpár mellett egy lakás is a betörők fokozott figyelmét élvezi, két év alatt kétszer törtek be ugyanoda.
Az utóbbi hetek lopásainak „népszerűségi listáját" a kerékpár vezeti Kapuváron. Szabó Iván alezredes, a helyi kapitányság vezetője lapunk kérdésére elmondta, néhány hete szinte ugrásszerűen megszaporodtak eseteik. A több lopást esetleg az iskolakezdéssel tudnak összekapcsolni, például a gimnázium előtt is száznál több kétkerekű áll. Nemcsak innen lopnak azonban, hanem kiemelt terület a templom, a buszvégállomás, a lakótelep, de a belváros szinte teljes területe is.

A rendőrség, a megszaporodott esetekre reagálva, többször járőrözik ezeken a helyeken. Munkájuk mellett természetesen kérik a lakosság segítségét is, amennyiben valaki gyanúsan viselkedő személyeket lát, értesítse a rendőrséget vagy bármelyik járőrt. Szabó Iván hangsúlyozta, a kerékpárok ellopását a tulajdonosok is megkönnyítik azzal, hogy lezáratlanul hagyják a kétkerekűeket.

Betörés kétszer, ugyanoda

Nemrégen egy kapuvári lakásba másodszor törtek be az utóbbi két esztendőben. A lakás tulajdonosa érdekességképpen megjegyezte, hogy mindkét eset huszonnyolcadikára esett. Első alkalommal csaknem négyszázezer forint értékű ékszert vittek el tőle úgy, hogy a betörő(k) közben megették a hűtőszekrény tartalmát és még tévéztek is egy keveset. Természetesen teljesen kiforgatták a helyiségeket. Második alkalommal már nem voltak éhesek és a tévéműsor után sem érdeklődtek, a felforgatást azonban, ha nem is az elsőhöz hasonló mértékben, de megtették.

Az ellopott ékszerek értéke most nem érte el a kétszázezer forintot, ahogy a tulajdonos keserűen megjegyezte, ennyi idő alatt nem tudott több ékszert venni. A rendőrség tájékoztatása szerint mindkét esetben zárfeltöréses módszerrel jutottak a lakásba.

Nemrégiben a szárföldi vegyesboltot látogatták illetéktelenek, a kár, rongálással együtt, meghaladja a négyszázezer forintot. A lopások ügyében a rendőrség szakértők bevonásával folytatja az eljárásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három mart aszfaltutca Babóton

A babóti önkormányzat pályázati pénzek híján önerőből újította fel a falu néhány utcáját. A mart… Tovább olvasom