Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 6°C | 14°C Még több cikk.

Napijeggyel is csak egyszer

Kitört a nyári szünet, ám a kapuvári családok strandolását megzavarta egy szokatlan rendelkezés: a napijegyként megváltott belépő csak egyszeri belépésre érvényes.
(illusztráció)
Több család is azzal kereste meg lapunkat, hogy a kapuvári strandon már akkor is fizetni kell, ha egész napra szóló belépője birtokában valaki elhagyja a fürdő területét. Az egyik családanya elmondta, hogy miután a délelőtti lubickolás után hazafelé indultak, hogy otthon ebédeljenek, a pénztárnál közölték, nem elég visszajövet megmutatni az aznapra megváltott, érvényes belépőt. Ha délután visszajönnének, 150 forintot személyenként ismét fizetniük kell a korábban már egész napra megváltott jegy mellé.

Jegyárak, kedvezmények

A 150 forint plusz egy négytagú család esetében hatszáz forint többletet jelent. Két helybeli felnőttjegy ára 900, két diákjegyé 700 forint.
További belépők: nyugdíjas 350, családi (2 felnőtt, 3 gyerek) 1600, tíz alkalomra szóló felnőttbérlet 4000, diák 3000 forint.
Kedvezmények: délután négy órától zárásig a belépés háromszáz forint, reggel hat és nyolc, valamint délután öt és hét óra között az úszójegy 250 forint.

– Felháborítónak tartom, hogy ha valaki egy napra megveszi a belépőt, akkor arra még rá kell fizetni. Ezt nem mindenki engedheti meg magának – jegyezte meg. A panaszos szerint, ha valaki kimegy a strandra, de közben más dolga akad, és aztán még visszamenne, ismét fizethet.

Korábban ez úgy működött, hogy aki tudta, hogy még visszamegy a fürdőbe, megőrizte belépőjét. Kifelé menet aláírták vagy az aznapi bélyegzővel lepecsételték a jegyet.
A strand üzemeltetője elmondta: a jegy egyszeri belépésre jogosít. Többszöri bejutáskor a belépő felmutatása mellett 150 forintot kell fizetni. Felnőttnek, nyugdíjasnak, gyereknek egyaránt. Hozzátette: a pecsételést azért szüntették meg, mert sokaknak az volt a véleménye, hogy a vágóhídon alkalmazzák ezt a módszert. Az aláírt és lepecsételt jeggyel pedig nem az ment vissza, aki megváltotta.

Az idei árakról elhangzott, hogy azokat számos szempont figyelembevételével alakították ki, s mértékük megegyezik a környék fürdői- ével. Megtudtuk, hogy a strand fenntartása horribilis összegekbe kerül, s évek óta veszteséget termel. Ezt egyetlen vállalkozás sem tudná a végtelenségig finanszírozni. A vezető megérti a látogatók panaszait, de neki a gazdasági szempontokat figyelembe kell vennie.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötvenmillió forintos hitel

Leszavazták a kapuvári gimnázium igazgatóját a képviselő-testület tagjai hétfői ülésükön. Horváth… Tovább olvasom