Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Nagyszájú kofa lett a polgármester

Új szabadtéri színpadot adtak át a minap Egyeden. A falu egy vásári komédiával avatta a szabadtéri létesítményt, mely – kultúrház híján – a község kulturális központjaként is üzemel.

Több mint kétmillió forint pályázati forrásból építették és a napokban adták át az egyediek új szabadtéri színpadát a sportpálya mellett.
Idei terveik között járdafelújítás szerepel, eredendően pályázatból.
– A régi színpad egykoron az egyedi kastély udvarán állt, talán a hetvenes évek előtt épült, de az idők során le is romlott és a kastély is más tulajdonoshoz került – ismertette Vadosné Varga Katalin polgármester.

Annyit mindenképpen hozzátett, a fejlődő falucskának sajnos máig sincs helyben kultúrháza. Ezt a funkciót régebben a kastély egyik kisebb terme töltötte be. Egyeden a színpad átadásával sem álltak le a fejlesztéssel, a pálya mellett díszelgő építményt szintén pályázati forrásokból fednék le.

Vadosné Varga Katalin kiemelte, az egyedi kultúra újabb helyszínének avatóján egy vásári komédiát is előadtak a helybéliek, "Miből van a legtöbb a világon?" címmel. A darabban a polgármester a "dombiföldi nagyszájú kofát" alakította, a helyiek szerint nagy sikerrel.

– Nemcsak új színpadunk van, hanem a nemrég alakult Egyedért Egyesület jóvoltából felújított játszóterünk is. Ugyanezen civil szervezet – úgyszintén pályázatból – parkosítást is végzett a községben – mondta Egyed polgármestere. Hozzátette, idei terveik között járdafelújítás szerepel, eredendően pályázatból. Ám ennek híján is lesz járdarendezés, legfeljebb rövidebb szakaszon.

– Nem panaszkodom napjainkban sem, büszke vagyok a falunkra, ahol dolgos emberek élnek. Ezt a helyi álláskeresők nagyon kis száma is igazolja. Többek között közmunkást is lasszóval kell fogni Egyeden – tette hozzá Vadosné Varga Katalin.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Május végéig szabad avart égetni Bősárkányban

Rendeletet hozott a helyi képviselő-testület az avar és a kerti hulladék nyílt téri égetéséről. Tovább olvasom