Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Nagyobb beleszólást szeretnének

A Kapuvárért Egyesület városi képviselői szerint nem tekintik partnernek őket a testületi döntések előkészítésénél. Az elnök úgy véli: többet tehetnének a városért, ha jobban ismernék a döntések hátterét.
Évi rendes közgyűlését tartotta a minap a Kapuvárért Egyesület. Mészárosné Pölöskei Rita, a civil szervezet elnöke tájékoztatójában hangsúlyozta: a választások óta tagjai a képviselő-testületnek, de máig nem tekintik őket partnernek. Három taggal képviseltetik magukat a város önkormányzatában, de több beleszólást szeretnének Kapuvár ügyeibe. Kijelentette: nem ismerik a döntések hátterét és úgy gondolja, el is zárják őket a részletektől.

– Határozottan kijelenthetem, többünknek megvan a szakmai háttere ahhoz, hogy érdemi beleszólásunk legyen a döntésekbe.
Mészárosné a legutóbbi fontos kérdést, az iskola-összevonást említette erre példának.

– Nem találtam konkrét számításokat arra nézve, hogy az összevonással végül is jól járna a város vagy akár az iskolák – tette hozzá. Mint szakmabeli utánajárt a részleteknek és a mai napig nem látja határozottan az összevonás kényszerét. – Ha meggyőződünk róla, hogy szükséges a tanodák egyesítése, természetesen támogatjuk a döntést, addig azonban fenntartásaink vannak – mondta Mészárosné Pölöskei Rita. Kijelentette: tekintsék partnernek az egyesület képviselőit azért, hogy tudjanak felelősséggel dönteni Kapuvár ügyeiben.

Az egyesület közgyűlésén a politikai munka mellett szó volt a kulturális rendezvények szervezéséről is. Eszerint idén részt vesznek a fák és madarak napjának s a júniusi kulturális kavalkád szervezésében, valamint nyáron kézművestábort rendeznek a gyermekek részére. A Kisalföld akcióját követve szemétgyűjtést szerveznek a Rekultív kft. közreműködésével. Augusztusban Szigethy Attila halálának ötvenedik évfordulójára emlékplakett kiadását tervezik.

T. A.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Népszavazás vagy időhúzás iskolaügyben

Farád elöljárósága megosztott az iskola további sorsát illetően. Az egyik elképzelés szerint bogyoszlói és potyondi gyerekekkel feltöltve helyben maradna az egész intézmény, a másik elképzelés Csornára küldené a felsősöket. Tompos Béla polgármester az iskola további sorsáról – gazdasági szükségszerűségre is hivatkozva – népszavazást kiírva a település lakosságára bízná a döntést. A helyi képviselők jó része gyors határozatot hozna a testület mai ülésén. Tovább olvasom