Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Nagymartonból is érkeztek adományok a családoknak

Kapuvár - Idén a Szent Anna-templom segítségével gyűjtött adományokat a kapuvári családsegítő intézet. A szeretetcsomagokból több mint százötven család kapott. Ajándékok érkeztek Nagymartonból is.

– Idén már második alkalommal tartottunk adománygyűjtő kampányt, melynek eredményeképpen több mint százötven rászoruló család karácsonyát tudtuk szebbé tenni – ismertette idei adventi akciójukat Garabné Gulyás Mária, a kapuvári családsegítő intézet vezetője. Az intézet egész évben fogadja az adományokat irodájában, ám
az „Adventi fények" programsorozat keretében még egy jótékonysági koncerttel is megtámogatták akciójukat.

Adományozás: A katolikus iskola diákjai adtak műsort a rászorulóknak.

– A Szent Anna-templom plébánosa, Radó Tamás atya hozta azt az ötletet, hogy az adventi gyertyagyújtások idején a hívek által felajánlott adományokat a templomban gyűjtsék, majd annak végeztével a családsegítők, a Máltai Szeretetszolgálat helyi munkatársai és a Vöröskereszt ossza szét azokat – mondta a családsegítő vezetője. A felnőttektől tartós élelmiszereket, a gyermekektől pedig édességet vártak, ám még az ausztriai Nagymartonból (Mattersburg) is érkeztek ajándékcsomagok Kapuvárra. Az összegyűjtött adományokat végül a Rábaközi Művelődési Központban tartott betlehemi műsor keretében osztották szét a több mint százötven rászoruló családnak. Garabné Gulyás Mária kijelentette, az ajándékozottak száma már tavaly is meghaladta a százat, de idén – hála a sok adománynak – több család karácsonyát tehették szebbé. A családsegítő intézet vezetője hozzátette, az adományok értékét egy templomi hangverseny bevételével is megnövelték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csorna: Pályázat a belváros felújítására

Csorna - Nagyszabású, a belváros rekonstrukcióját célzó pályázatot készít a csornai önkormányzat. A… Tovább olvasom