Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

Nagyinet, tanfolyamok, játszósarok

Háromhetes szünet után a napokban újra megnyílt a Martincsevics Károly Városi Könyvtár. Gyarapodott a könyvállomány, felhasználói tanfolyamok és bővült internet-hozzáférési lehetőség várja a látogatókat.

Három hét szünet után újra várja a látogatókat a csornai könyvtár. A leltár után Sebestyén Katalin igazgatónőt az új szolgáltatásokról kérdeztük.
– Az elmúlt öt évben több mint tízmillió forinthoz jutottunk különböző pályázatokon, igyekeztünk minden lehetőséget kihasználni.
„ Idén két új számítógépet nyertünk, szeptembertől keddenként felhasználói tanfolyamokat fogunk indítani."

Bővültek az internetlehetőségek

– Mivel bővültek az internetlehetőségek, 16 órát kötelező ingyen szolgáltatni, így a tanfolyamok térítésmentesek lesznek. Szombatonként egyik gépnél sem kell majd fizetni a nethasználatért, ám a bérlet is nagyon kedvezményes. Örömmel tapasztaljuk, hogy színvonalasabb lett a nethasználat. Míg a kezdetekkor a szórakoztató funkció került előtérbe, most már inkább munkához, kutatáshoz használják az internetet – nyilatkozta Sebestyén Katalin.

Beindul a Nagyinet

Az igazgató elmondta: nagyon sikeres volt a tavasszal indított Nagyinet, ahol idősebbek ismerkedhettek meg az internet alapjaival. Ezt a továbbiakban is folytatni szeretnék.
Sok egyetemista, főiskolás írja a városi könyvtárban szakdolgozatát, az első lépéstől az utolsóig, a scanneléstől a gépelésen át a kötésig mindent egy helyben intézhet. A kicsiket két számítógép várja, amin csak ingyenesen használható játékok vannak, ezeken a gépeken is bővítették a választékot.

Megvásárolhatók a kiselejtezett könyvek, folyóiratok

A leltár folyamán kiselejtezett könyvek, régi folyóiratok egyrészt megvásárolhatók a könyvtárban, másrészt ezekkel a döri és a jobaházi szociális otthonokat látják el. A könyvtár már évek óta támogatja a Rábaközi Látássérültek Klubját, a leltár során külön polcra válogatták számukra az úgynevezett „öregbetűs könyveket". Ajándékokból szépen gyarapodtak az idegen nyelvű anyagok és kibővült a helytörténeti gyűjtemény is.

Bemutatkozási lehetőség az alkotóknak

Ősztől a könyvtár elsősorban a Csornához, Rábaközhöz kötődő alkotóknak szeretne bemutatkozási lehetőséget nyújtani. Ennek keretében ősszel Berecz Anna újságírót szeretnék meghívni, valamint Samodai József festőművész, restaurátor, a csornai Jézus Szíve-templom freskói készítőjének életmű-kiállítása lesz megtekinthető. „Bemutatkozik a Rábaköz" címmel előadás-sorozatot és kiállítást terveznek.
– Tavaly a Mobilitas pályázaton 3000 eurót nyertünk, melyből drogellenes programokat, előadásokat, kiállításokat szerveztünk, ezeknek nagy sikere volt a fiatalok körében. Ezúton is kérem a fiatalokat, ha bármilyen igényük van ifjúsági programokra, közöljék velünk, és mi megpróbáljuk megvalósítani – mondta Sebestyén Katalin.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy strigulával sem vagyunk kevesebbek másoknál

„ Csakis abban bízhatunk, ami rajtunk múlik” – hangzott el Csornán a Szent… Tovább olvasom