Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Művelődésre ösztönöznek

Ebben az évben rendezték meg ötödik alkalommal Vitnyéden a Petőfi vers- és prózamondó emlékversenyt.
2002-ben Vitnyéden Simonné Zeke-Hajas Ilona egyházi festőművésznő megalapította a Petőfi vers- és prózamondó emlékversenyt férje szüleinek tiszteletére. Simon László szobrászművész Vitnyéd szülötte, a község díszpolgára.

Az alapító szándéka az volt, hogy a megye kisebb falvaiban élő általános iskolás korú tanulóknak versenylehetőséget biztosítson és ösztönzést adjon az olvasásra, művelődésre. A verseny megrendezésében a község mindenkori polgármestere és iskolaigazgatója védnöki feladatot lát el. A rendezvényt négy éve a vitnyédi iskola „Petőfi-hetének" keretében tartják.

A létszám évről évre emelkedik, idén harmincegy tanuló versenyzett. Az ötfős zsűri tagjai városi iskolák magyar szakos pedagógusai és az Apáczai-tankönyvkiadó tankönyvszerzői közül kerültek ki. Az alsó és felső tagozatos tanulókat külön értékelték. Az első három helyezett mindkét kategóriában porcelán emlékérmet, pénz- és könyvjutalmat vehetett át.
Kezdetek óta az alapító is részt vesz a rendezvényen és mindkét kategóriában egy-egy különdíjat ad át a számára legszebben szavaló vitnyédi tanulónak. Simonné Zeke-Hajas Ilona: „Én hiszem, hogy csiszolt elmével, nemes szívvel jobb és szebb országot építhet a következő generáció."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényes termékkel a nyugati piacra

Az elmúlt évi visszaesés után lassan magához tér a kapuvári Ruhaipari Rt. Az elnök-vezérigazgató szerint egyre több hosszú távú szerződést kötnek. – Úgy néz ki, a piaci helyzetünk stabilizálódik – mondta Bujtás Vince, a kapuvári Ruhaipari Rt. elnök-vezérigazgatója. A cégvezető öröme nem véletlen, hiszen a tavalyi évük nem egészen az elképzeléseik szerint sikerült. Tovább olvasom