Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Muskátlikat osztanak Kapuváron szombaton

Muskátlidíszbe öltöztetnék idén is a kisvárost a Kapuvári Kertészet és a Kapukom összefogásával.

– A virágos, gondozott környezet önmagában nem vonz turistákat, ám minden, idegenforgalmáról nevezetes település törekszik arra, hogy szemet és lelket gyönyörködtető köztereivel, virágágyásaival is emléket hagyjon a vendégeiben – vallja Szűcs Kálmán, a Kapuvári Kertészet vezetője. Ezért is támogatta a város parkgondozási feladatait végző Kapukom kft. kezdeményezését, hogy muskátlikkal, petúniákkal virágozzák fel a városi balkonokat, ablakokat.

– A tavalyi évhez hasonlóan reményeink szerint sok kapuvári ablakot sikerül idén is feldíszítenünk – mondja Németh D. László, a városüzemeltető cég vezetője, az akció ötletgazdája, aki hozzáteszi: különös értéke számára az akciónak, hogy kapuvári kertészetből, kapuvári portákra kerülnek a virágok.

– Az önkormányzat tagjai körében megvan a gondozott környezet, szép parkok iránti igény, csak a pénzünk egyre kevesebb rá – mondja Hámori György, a kisváros polgármestere. – A helyi összefogás erejét bizonyítja, hogy a muskátliosztáshoz szükséges palántákat rendkívül kedvezményes áron tudjuk továbbadni a városlakóknak. Cserébe azt kérjük, házaik, lakásaik ablakaiban mutassák meg, milyen igényes kertészek élnek Kapuváron. A tavaszi virágosztás az elmúlt három évben hagyománnyá vált a rábaközi kisvárosban.

Április 27-én, szombaton 9 órától összesen húszezer tő kiváló időjárásálló egynyári palánta és a hozzá való, előre kevert virágföld várja kedvezményes áron a Hany Istók Kerékpároscentrum szomszédságában a kapuváriakat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ötödszörre is kiválóak a kapuváriak

A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség által szervezett hagyományőrző minősítő fesztiválon… Tovább olvasom